G4Media.ro

Aproape jumătate de milion de turiști au vizitat, anul trecut, Dino Parc…

Sursa Foto: Facebook/ Dino Park Râșnov

Aproape jumătate de milion de turiști au vizitat, anul trecut, Dino Parc Râşnov / Creștere cu 36% față de 2020

Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi muzeu în aer liber, a fost vizitat de aproape jumătate de milion de turişti în 2021 şi a înregistrat o creştere a numărului de vizitatori cu 36,21% faţă de 2020 şi cu 4,8% faţă de 2019, anunță News.ro.

Totodată, Dino Parc Râşnov a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 17.047.800 lei, cu 39,34% mai mult decât în 2020 şi cu 12,56% mai mult faţă de 2019.

„Deşi în 2020, odată cu începerea pandemiei de Covid-19, Dino Parc Râşnov a fost nevoit să-şi sisteze funcţionarea pentru două luni de zile, faptul că este situat în aer liber, pe un teren de 3,5 hectare în pădure, a reprezentat un mare avantaj pentru companie în anul ce a urmat, reuşind să atragă 492.351 de vizitatori, numărându-se astfel printre cele mai vizitate locaţii turistice din România”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii companiei.

Pe lângă varietatea de dinozauri şi traseul din pădure, vizitatorii au mai apreciat anul trecut la Dino Parc Râşnov vulcanul interactiv care simulează o erupţie şi platforma care exemplifică trei tipuri de cutremure, dar şi camerele cu activităţi interactive şi expoziţii din cadrul parcului, precum şi locurile de joacă pentru copii.

Pentru 2022, reprezentanţii parcului au în plan să investească aproximativ 300.000 de euro din fonduri proprii, dar plănuiesc şi atragerea mai multor fonduri europene. Printre noutăţile vizate anul acesta se numără realizarea unei serii de expoziţii ştiinţifice şi de amuzament, dar şi reîntoarcerea la evenimentele fizice, concerte şi spectacole speciale în cadrul parcului.

La Dino Parc Râşnov sunt expuşi cei mai mari şi impresionanţi dinozauri care au fost descoperiţi până acum în lume: Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime, şi Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, despre care se spune că putea face ocolul Pământului în zbor fără să se oprească. Începând din 2021, parcul îl găzduieşte şi pe cel mai înalt dintre ei, Diplodocus, care se ridică la peste 11 metri deasupra Pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă.

Dino Parc Râşnov este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi un muzeu în aer liber. Are o suprafaţă de 3,5 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 100 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activităţi regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, o tiroliană, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 360° şi unul 9D, precum şi diferite expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

Sursa Foto: Facebook/ Dino Park Râșnov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...