G4Media.ro

Aproape 80.000 de persoane au protestat la Bruxelles împotriva creșterii costului vieții…

Sursa Foto: Captură Facebook

Aproape 80.000 de persoane au protestat la Bruxelles împotriva creșterii costului vieții / Greva a provocat haos în transportul aerian

Între 70.000 şi 80.000 de persoane protestau luni în centrul Bruxellesului în cadrul unei greve împotriva creşterii costului vieţii, a transmis agenţia Belga, citând estimări ale poliţiei şi sindicale, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Protestele la nivel naţional au provocat perturbări masive în transporturi, aeroportul din Bruxelles fiind obligat să anuleze toate decolările din cauza lipsei personalului de securitate.

Unele din marile sindicate belgiene au chemat la grevă în sprijinul revendicării lor pentru reforme legislative care să lupte împotriva scăderii puterii de cumpărare în urma pandemiei de COVID-19 şi a inflaţiei record.

Brussels Airlines anunţase săptămâna trecută că va anula luni zboruri din cauza participării la grevă a personalului companiei de securitate G4S.

Potrivit Belga, sindicatele se aşteptau ca până la 70.000 persoane să se alăture marşului de protest în centrul Bruxellesului, însă ulterior au revizuit cifra la 80.000.

Compania feroviară belgiană SNCB, care nu ia parte la grevă, a pus la dispoziţie trenuri suplimentare pentru a facilita venirea protestatarilor în capitală.

Alte companii de transport au fost însă afectate de grevă, în Bruxelles funcţionând luni o singură linie de metrou, în timp ce, în alte câteva provincii, companiile publice ofereau doar servicii reduse.

Sursa Foto: Captură Facebook

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. In Romania sindicatele sunt sub comanda PSD si PNL, asa ca nu protesteaza nimeni.
  Romanii sunt chiar „fericiti” cu motorina apropiindu-se de 10 lei/litru, cu benzina spre 9 lei/l, cu multe preturi la alimente dublate in jumatate de an, cu preturi imense la cu.rent si gaze.
  Toate astea aduc bani multi la buget, de unde PSD, PNL si UDMR pot creste salariile politricilor si pensiile speciale nesimtite, dar si pot fura in liniste prin PNDL3 si alte programe.

 2. Putin e de vina. Sa meargă sa protesteze la Moscova!

  • Ma- ta e de vina. Asa puternica e Rusia ca e de vina pentru tot dar in acelasi timp credeti ca Ucraina le poate face fata? Dunning-Krueger. Nu vedeti disonanta cat casa in care vi se scalda ideile. Tu va in gura ca aveti doua clase ca trenul si tot atatia neroni.

 3. Ci si cuvantul conducatorilor trotinetisti, cu pantaloni scurti!
  Trebuie sa va sacrificati daca vreti sa mancati lacuste sanatoase in loc de vite poluatoare. Daca vreti sa nu mai aveti nimica, dar sa fiti fericiti! Mari Ioana, flower-power!
  Ps. Ati incercat sa mancati o lacusta, sa vedeti ce greu este? Sare din farfurie tocmai cand sa infigi furculita, e ceva de groaza!!!

 4. Citat din geniul politicii europene:”Putin este de vină!” Iohannis cap.I, Abureli, pag. 6, paragraful Aruncarea responsabilității.

 5. Vai dar cum ,vesticii saracesc? Nu pot sa cred ,de la Bruxelles vine progresul 🤡🌈🤡💩

  • Iar de la Moskva vin bărboșii în rochii aurite, aducând după ei obiecte magice din lemn, tablouri plângătoare și oase de mort numai bune dă pupat dă evlavioși.

 6. Cetățeni adevărați, nu oi!

  • Protestele împotriva medicamentelor nu sunt foarte uzuale in secolul 21,prin secolul 16 (unde se visează hauristii) se omorau medicii pentru că slăbeau influenta bisericii.