G4Media.ro

Aproape 7500 de oameni și-au abandonat locuințele în Honduras din cauza violențelor…

Aproape 7500 de oameni și-au abandonat locuințele în Honduras din cauza violențelor comise de bandele criminale și traficanții de droguri

Peste 7.400 de locuitori din Honduras au trebuit să-şi abandoneze domiciliul din 2016 din cauza violenţelor comise de bande şi de traficanţii de droguri, a anunţat luni într-un raport Comisia naţională a drepturilor omului, un organism oficial, relatează AFP.

Numărul strămutaţilor între 2016 şi iunie 2019 a ajuns la 7.446 din cauza ameninţărilor, asasinării unor apropiaţi, tentativelor de extorcare sau de recrutare a minorilor de către bande, potrivit raportului care subliniază „gravitatea problemei strămutărilor forţate în Honduras”.

Honduras, situat în „triunghiul morţii” alături de statele vecine El Salvador şi Guatemala, este cangrenat de „maras”, bandele care controlează traficul de droguri şi crima organizată.

Acest stat de 9,43 milioane de locuitori are o rată a omuciderilor printre cele mai ridicate din lumea întreagă cu excepţia ţărilor în conflict, aceasta fiind estimată la 41,2 la suta de mii de locuitori în 2018 de către Observatorul universitar al violenţei.

Acest fenomen provoacă un val de imigraţie clandestină spre SUA, în special în rândul minorilor care se tem că vor fi înrolaţi cu forţa de bande, luând uneori forma unor spectaculoase „caravane” de mii de hondurieni care se deplasează pe jos.

La jumătatea lui 2018, mai multe sute de copii hondurieni au fost separaţi de părinţii lor în SUA, în numele politicii de „toleranţă zero” privind imigraţia ilegală a lui Donald Trump, care a trebuit să renunţe la această practică din cauza valului de indignare provocat.

Sursă: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.