G4Media.ro

Aproape 200 de persoane din țări UE, dintre care 2 din România,…

Sursa foto: Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor

Aproape 200 de persoane din țări UE, dintre care 2 din România, infectate cu virusul West-Nile / Nu există vaccin împotriva acestei boli

Tot mai multe cazuri de febră West-Nile sunt înregistrate şi în Europa. În Germania nu s-au semnalat infectări la oameni, dar există un caz într-o grădină zoologică, scrie Frankfurter Rndschau, citată de Rador.

Anul acesta aproape 200 de persoane au fost infectate cu Virusul West-Nile. Conform raportului săptămânal al ECDC, de la debutul perioadei de contaminare s-au înregistrat până miercuri inclusiv 188 de persoane infectate.

Cele mai multe dintre aceste cazuri au fost semnalate în Italia (144), unde s-au înregistrat şi 10 cazuri de deces. Alte infectări au fost înregistrate în Grecia (39), Austria (2), România (2) şi Slovacia (1). De asemenea au fost înregistrate în Serbia 34 de cazuri de infectare, respectiv 3 decese. Perioada de contaminare durează, conform ECDC, din iunie până în noiembrie.

Virusul atacă atât păsări, cât şi cai sau oameni. În cazul oamenilor evoluţia infecţiei este aproape de neobservat sau doar uşoară. Potrivit datelor publicate de Institutul Robert Koch (RKI), 20% dintre cei infectaţi pot dezvolta febră care durează de la 3 la 6 zile. În general doar unul din 100 de infectaţi are o formă gravă. De asemenea, nu există vaccin împotriva acestei boli.

Sursa: Frankfurter Rundschau/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...