G4Media.ro

Aproape 100.000 de elevi nu mai primesc bursa de merit în anul…

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Aproape 100.000 de elevi nu mai primesc bursa de merit în anul școlar 2022-2023, față de anul trecut, arată cifrele Ministerului Educației

Sunt cu aproape 100.000 de elevi mai puțini în anul școlar 2022-2023, față de anul școlar trecut, care nu mai primesc bursă de merit, arată o centralizare a ministerului Educației, cerută de Edupedu.ro. Astfel, sunt 268.299 de elevi în toată țara care primesc burse de merit pentru că au medii de 9.50, față de 369.946 de elevi, în anul școlar trecut. Numărul elevilor care beneficiază anul acesta de burse de merit a scăzut considerabil, cu o treime, după ce în ianuarie, ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu a modificat plafonul de la care se acordă bursele, de la media 8.50, la 9.50.

 • Bursele au întârziat chiar din prima lună în acest an școlar, după cum a scris la acea vreme Edupedu.ro.
 • Nici luna aceasta, pe 15 noiembrie, banii pentru bursele elevilor nu au ajuns în cel puțin câteva zeci de localități. – detalii aici
 • Edupedu.ro a scris și cum intră bursele elevilor și care este traseul banilor de la bugetul de stat, la elevi.

La solicitarea Edupedu.ro, ministerul Educației a trimis datele la nivel național privind numărul de elevi care au primit anul trecut burse, și numărul elevilor care au dreptul la burse în acest an școlar, 2022-2023. Potrivit centralizării ministerului, anul acesta vor primi burse de merit cu aproape 100.000 mai puțini elevi. Astfel, sunt 268.299 de elevi în toată țara care primesc burse de merit, față de 369.946 de elevi, în anul școlar trecut.

Numărul a scăzut cu o treime după ce, în ianuarie anul acesta, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a schimbat ridicat plafonul de la care se acordă bursa de merit. Astfel elevii care au media 9.50 primesc burse de merit, și nu 8.50, cum era până atunci.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Trebuiesc bani pentru pensiile speciale ale nomenklaturii.

 2. Trecand peste toate frustrarile și furturile politicienilor bursele trebuie date cu adevărat pe merit. Politicienii ăștia de acum vor muri(sper) și sper ca locul lor să fie luat de copii de acum care iau burse dar pe merit. Doamne ajuta la toată lumea.

 3. Tot ce trebuie să țineți minte este PNL+ PSD= love (furăciune). Dacă nu o să votați masiv împotriva lor, țara o să fie condusă de USL 3. Dacă nu ai cu cine să votezi, dă-le la toți multă, multă „ștampilă”, important este să votezi !!!

  • Ce laitmotiv v-au dat ventrilocii!🤣🤣🤣
   Aveți grijă, puteți dezvolta T.O.C, și-i nasol!🤫

 4. Pai banditii nu au platit nici pana azi celor care i se cuveneau,sunt in intarziere (scuze pt cacofonie) din luna septembrie.Cu salariile lor sunt la zi

 5. Banii merg pentru aia care „merita”:
  -pensii speciale
  -pensii mi1itare
  -salarii preoti
  -salarii parlamentari
  -salarii bugetari care vin la lucru 2 zile pe an

 6. Dacă nu ridica Câmpeanu plafonul, plagiatorii nu și-ar fi primit la timp indemnizația de doctorat.

 7. Fiica mea nu a primit nici bursa de anul trecut, integral !
  Deși a terminat clasa a VIII – a cu medie de 9,70, la o școală de prestigiu ,anul acesta nu ia bursă pentru că a avut ghinionul să ia la evaluare mai puțin de 9,50. Menționez că la liceu acum are o situație excelentă !
  E demoralizantă, pentru un copil bun, această situație !