G4Media.ro

Apple va permite ca aplicaţiile de streaming de muzică din App Store…

Sursa Foto: Pexels.com

Apple va permite ca aplicaţiile de streaming de muzică din App Store din Spaţiul Economic European să informeze utilizatorii cu privire la modalităţi de a achiziţiona servicii digitale

Apple va permite ca aplicaţiile de streaming de muzică din App Store din Spaţiul Economic European să informeze utilizatorii cu privire la alte modalităţi de a achiziţiona servicii digitale, deoarece urmăreşte să respecte o decizie a Uniunii Europene, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Anunţul vine la câteva săptămâni după ce producătorul de iPhone a fost amendat de UE cu 1,84 miliarde de euro (1,99 miliarde de dolari) pentru că a împiedicat concurenţa din partea rivalilor de streaming de muzică prin restricţii din App Store.

Comisia Europeană a declarat în martie că restricţiile Apple constituie condiţii comerciale neloiale şi că ar trebui să oprească un astfel de comportament.

În urma unei plângeri din 2019 a serviciului suedez de streaming Spotify, Comisia a acuzat Apple anul trecut că a împiedicat compania suedeză şi alte persoane să informeze utilizatorii cu privire la opţiunile de plată din afara App Store.

Apple a declarat vineri că va permite dezvoltatorilor de aplicaţii de streaming muzical să invite utilizatorii să-şi furnizeze adresa de e-mail pentru a le trimite un link către site-ul web al dezvoltatorului pentru a cumpăra conţinut sau servicii de muzică digitală şi pentru a-i informa despre unde şi cum să achiziţioneze articole, precum şi pretul.

Compania a spus că anunţul oferă ”şi mai multă” flexibilitate aplicaţiilor de servicii de streaming de muzică, inclusiv Spotify, care deţine 56% din piaţa europeană.

Spotify nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Cu toate acestea, Apple a declarat că decizia Comisiei nu abordează capacitatea acesteia de a percepe un comision pentru toate instrumentele, tehnologiile şi serviciile pe care le oferă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...