G4Media.ro

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primeşte funcţii de AI

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primeşte funcţii de AI

Suspectată că încearcă să forţeze utilizatorii să cumpere noi smartphone-uri, Apple a explicat care este motivul pentru care noile funcţii de inteligenţă artificială ale companiei vor fi disponibile doar pe cele mai scumpe modele din seria iPhone 15, transmite News.ro.

La WWDC 2024, Apple a prezentat o serie de funcţii de AI pe care le va introduce pe smartphone-urile şi pe celelalte dispozitive ale companiei începând din toamnă, când va lansa iOS 18.

Tot atunci s-a aflat că doar două modele dintre toate iPhone-urile care există în prezent vor beneficia de aceste funcţii: iPhone 15 Pro şi iPhone 15 Pro Max, adică cele mai scumpe şi mai puternice modele ale celei mai recente serii.

Conform lui John Giannandrea, cel care conduce eforturile Apple în zona inteligenţei artificiale, este o chestiune ce ţine de puterea de procesare şi de memoria disponibilă.

Acesta explică, într-un interviu pentru Daring Fireball, că AI-ul are nevoie de foarte multă putere de calcul, care implică un procesor rapid şi suficient de multă şi de rapidă memorie RAM. Teoretic, AI-ul ar putea fi implementat şi pe smartphone-urile mai vechi, însă, ar funcţiona foarte încet.

Cele două modele iPhone 15 Pro beneficiază de un Neural Engine cu 16 nuclee, care face parte din chipset-ul A17 Pro. Acesta poate realiza aproape 35 de trilioane de operaţiuni pe secundă, aproximativ dublu faţă de vechiul A16.

Cât despre memorie, Apple a fost criticată de-a lungul timpului că nu pune suficient RAM pe iPhone, iar acum, acest aspect a ajuns să stea în calea implementării modelelor lingvistice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...