G4Media.ro

Apelul părinților, către Guvernul Orban: Nu mimați descentralizarea! Sunt școli care vor…

Apelul părinților, către Guvernul Orban: Nu mimați descentralizarea! Sunt școli care vor să înceapă în verde, respectă regulile și nu sunt lăsate / Plus: Cum începe o școală în scenariul roșu, pentru că ministerele au întârziat emiterea unui ordin

“Dați drumul descentralizării în sensul adevărat al noțiunii! Nu mimați descentralizarea!”, este apelul lansat către Guvernul Orban de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, după ce inspectoratele au respins numeroase propuneri din partea școlilor de a deschide în scenarii diferite fie pe clase, fie pe cicluri, respectând normele sanitare și de distanțare. Iulian Cristache a explicat pentru Edupedu.ro inclusiv cum îi afectează concret pe elevi și profesori întârzierea deciziilor guvernamentale.

La clasa fiicei sale, “noi am făcut ședința joi, pe 10 septembrie, iar singura nemulțumire a Inspectoratului a fost că școala începe în scenariul roșu, pentru prima săptămână. Însă directorul a explicat că motivul este unul de natura obiectivă: nu au avut timp fizic să monteze despărțitoarele din plexiglas, pentru că banii alocați de Consiliul Local au venit târziu, pentru simplul fapt că ordinul de ministru care reglementează montarea acestor despărțitoare a sosit târziu. În lipsa ordinului, Consiliul Local nu avea baza legală să aloce școlii sumele necesare cumpărării sistemului plexiglas”, a explicat pentru Edupedu.ro reprezentantul părinților.

Dați-le voie celor care pot să facă scenariul 1 [adică ore exclusiv față în față, în sălile de clasă, în școlile care au un număr mic de elevi, dar care sunt în localități încadrate de Ministerul Sănătății ca fiind în scenariul galben – N.Red.] și nu-i obligați să treacă în scenariul 2 [cu ore în sistem hibrid]. Sunt școli în București care își doresc acest lucru, îndeplinesc condițiile sanitare și cărora le refuzați cursurile față în față cu toți copiii”, a declarat pentru Edupedu.ro reprezentantul părinților, Iulian Cristache.

Dați voie să combine scenariul 1 cu scenariul 2, pentru că unele școli au decis să facă disciplinele de examen față în față, iar pe celelalte să le facă în online, astfel încât timpul petrecut de elevi la școală cu măștile pe față să fie cât mai scurt. Mă refer la absolut toate clasele. Să lase decizia descentralizată și la nivelul claselor, iar directorul să facă un efort de construire a orarului pe baza deciziilor fiecărei clase, la nivelul unității de învățământ, bineînțeles în urma înțelegerii cu corpul profesoral”, a continuat acesta.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

    • Vezi, psd și-a atins ținta ca în 2016, și a fost votat, asta dorește și acum și cum sunt mulți proști poate reușește șo adio democrație!

  1. manipedi loveste din nou :)) ce mai face cacademicianul de la laser? ia si pensie si salarii?

  2. Nu știu ce vor și părinții .Nu trebuie sa se implice și autoritățile locale ? Eu cred că cei care se plâng sunt psd-isti .Daca era Liviu Pop sau Tov. Andronescu ?Nu mai vorbim de situația actuală cu acest virus perfid . Ce doriți ? Același comunism blegos de 30 de ani ! Și voi că părinți trebuie să dați o mana de ajutor .

  3. Nu știu de ce nu pot sa trimit un comentariu .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.