G4Media.ro

Apel al Ministerului de Interne: La aproape jumătate de milion de șoferi…

sursa foto: Alba24.ro

Apel al Ministerului de Interne: La aproape jumătate de milion de șoferi va expira permisul până în februarie / ”Evitați să începeți să întrebați ”Nu cunoști pe cineva la permise?””

Peste 450 de mii de șoferi români vor avea permisul expirat până în luna februarie 2023, anunță Ministerul de Interne pe pagina de Facebook.

”Acest lucru înseamnă că 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere. Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Rugămintea noastră este să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare”, se transmite pe pagina de Facebook a instituției.

Se precizează că astfel se evită ”să stați la eventualele cozi și să începeți să întrebați “Nu cunoști pe cineva la permise?” Nu o să cunoască nimeni o astfel de persoană. Sau dacă totuși o găsiți, o vulnerabilizați… și chiar nu ar fi bine!”, mai scrie pe pagină.

Care sunt pașii pentru schimbarea permisului auto:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv;

– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.);

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);

– prezentarea la sediu conform programării.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se poate livra prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se poate ridica de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile).

Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Ete na! Stăm până în ultima zi, ne bulucim la cozi și apoi înjurăm că „asta e România!”

 2. asta daca nu traiti in Estonia unde nu exista asa „problema” cu „importantii” din birocratia statului!

  • Termenul limita de implementare al buletinului cu cip este februarie. Asa am primit raspuns oficial. Votul electronic va aparea cand o sa fie favorabil partidelor de la putere.

  • Ce vorbesti Mishu? Ia uite ce zic estonienii: „Book your visit to the service bureau online to submit the documents and you should then receive the new driving licence within two weeks.” Mars de aici mincinosule! Uite aici siteul: broneering.transpordiamet.ee/

 3. Eu nu inteleg de ce de fiecare data cand iti schimbi permisul, trebuie sa vii cu fisa medicala care SE STIE ca e doar o vrajeala sa mai unii de la clinici private niste bani! In alte state europene nu exiata abuzul asta cu fisa medicala unde te testeaza inclusiv de SIDA! Ce treaba are sida cu condusul? Daca ai SIDA nu poti sa conduci masina sau ce?!

 4. @Redactia, de ce se lupta atat de crancen titlul cu gramatica limbii romane!?

  Cui va expira documentul? La o juma’ de milion … 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

 5. Problema se poate rezolva printr-un act normativ.Se concentreaza unu,doi și nu mai suferă 450 000.Dar de ce sa se cazneasca cativa daca nu-i obliga nimeni,nici macar bunul simt.