G4Media.ro

Animals International dă în judecată Guvernul României pentru un transport în condiții…

Animals International dă în judecată Guvernul României pentru un transport în condiții necorespunzătoare a 30.000 de oi în Golful Persic

Animals International anunță că va da în judecată Guvernul României pentru „tortură planificată împotriva animalelor” și va cere Comisiei Europene declanșarea procedurii de infringement împotriva României, ca urmare a unui transport în condiții neadecvate a 70.000 de oi din România către Golful Persic, se arată într-un comunicat de presă.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţa alimentelor, Vytenis Andriukaitis, i-a trimis miercuri o scrisoare ministrului român al Agriculturii, Petre Daea, în care îi cere să oprească livrarea a 70.000 de oi din România către Golful Persic, deoarece condiţiile adecvate pentru bunăstarea animalelor nu pot fi garantate, potrivit unui mesaj publicat pe Twiter, transmite Agerpres.

Comunicatul emis de Animals Internationals:

„Organizația Animals Internațional dă in judecată Guvernul României pentru tortură planificată asupra animalelor!

Joi dimineață, 11 iulie, la ora 8:38 Nava Al Shuwaikh a sosit în portul Midia și a început încărcarea cu oi 24 de ore mai târziu: cel puțin 70.000 de oi cu destinația Golful Persic.

Regulamentul UE 1/2005 pentru bunăstarea animalelor în timpul transportului nu permite transportul când în camioane sau vapoare temperatura depășește 35°C, iar decizia Curții Europene de Justiție[1] arată că România este responsabilă de bunăstarea animalelor până la destinație. Ori la destinație sunt peste 50°C la umbră, iar studiile arată că în vehicule temperatura este mereu cu cel puțin 5°C mai ridicată.

Nava gigant este pentru prima dată în Uniunea Europeană, nu era autorizată pentru export de animale vii, dar a fost rapid și superficial inspectată personal de președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu înainte de autorizare și începerea încărcării.

”Le-am trimis luni dimineață o alertă în scris Comisarului European Andriukaitis, responsabil de bunăstarea animalelor, premierului Dăncilă, ministrului Daea și președintelui ANSVSA, Geronimo Brănescu. Dăncilă a șters emailul de la mine fără să îl citească, iar Andriukaitis a trimis a doua zi o scrisoare ministrului Daea prin care îi cere să respecte legea și să nu aprobe exportul spre Golf pe timpul verii. Dar atât Daea, cât și Dăncilă au declarat ieri că nu vor opri sub nicio formă exportul. În această dimineață încarcarea vaporului morții, Al Shuwaikh a început.”, a spus Gabriel Păun, director UE al Animals International.

”Lucrăm deja cu avocații pentru plângerea formală la Comisia Europeană prin care aceasta va putea demara procedura de infringement asupra României pentru încălcarea legislației Comunitare și a deciziei Curții Europene de Justiție. În același timp dăm în judecată Guvernul României care în mod deliberat și planificat încalcă legislația” a adăugat Păun.

Vaporul Al Shuweikh este operat de firma KLTT / Al Mawashi, vinovată de moartea a peste 1,5 milioane de oi pe ruta spre Golful Persic, este anchetată de Statul Australian și a fost interzisă în Australia după ce Animals International a publicat filmări de pe vapor.”

Sursă foto: Pexels.com

Citește și:

Comisarul european Andriukaitis îi cere lui Petre Daea să oprească livrarea a 70.000 de oi către Golful Persic: Temperaturile vor ajunge la 46 de grade Celsius, transportul nu este acceptabil

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daea mos oaie. Care ne suge la coaie

  2. „Animals International dă în judecată Guvernul României pentru un transport în condiții necorespunzătoare a 30.000 de oi în Golful Persic”..cu ce le ajuta pe aceste animale???? Le scapa de la abator??? Ca nu inteleg!!!

    • Mai scot si ei un ban. Fie de la statul roman care eventual angajeaza un avocat de 2 lei care pierde procesul, fie si de la sponsori caci devin mai vizibili. Li se falfaie lor de oi.

  3. N-a fost livrata carnea suficient de fiartă?…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.