G4Media.ro

Anglia: Număr-record de morţi din cauza consumului de alcool în timpul carantinei…

Anglia: Număr-record de morţi din cauza consumului de alcool în timpul carantinei din pandemie

Numărul anual al morţilor din cauza consumului de alcool a atins un vârf în 2020 în Anglia şi Ţara Galilor, anunţă joi Biroul Naţional britanic de Statistică (ONS), citat de News.ro. 7.423 de persoane au murit în 2020 din cauza unui consum excesiv de alcool, în creştere cu 20% faţă de datele din 2019.

Este vorba despre cel mai mare număr de decese anuale de la înregistrarea acestor date, în 2001.

Nivelul mortalităţii din cauza consumului de alcool în primul trimestru din 2020 – din ianuarie în martie – era ”statistic similar celui din anii precedenţi”, subliniază ONS, ”însă nivelul în al doilea, al treilea şi al patrulea trimestru din 2020 au fost semnificativ mai mari decât cele din oricare alţi ani”.

”ONS anunţă că această creştere coincide cu începutul pandemiei” covid-19, potrivit lui Sadie Boniface, directoarea de cercetare la Institute of Alcohol Studies, dar şi cu o serie de carantine, dintre care prima a fost anunţată de Guvernul britanic la 23 martie 2020.

Morţile înregistrate de ONS sunt, majoritatea, legate de probleme de dependenţă pe termen lung – 80% au fost cauzate de o boală de ficat provocată de alcool, 10% au fost cauzate de comportamente sau stări mentale periculoase legate de consumul de alcool, iar 6% unei intoxicaţii alcoolice.

În opinia sa, cauzele acestei ”alarmante” constatări sunt mai degrabă de căutat în creşterea consumului de alcool la persoane care beau deja mult, dar şi în lipsa ”accesului la îngrijiri”. ”De exemplu, bolile de ficat constituie adesea urgenţe, însă oamenilor le poate fi frică să se ducă la urgenţe, din cauza virsului” SARS-CoV-2, explică ea.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pierderi colaterale.
    Neesențiali.
    Decese justificate.

  2. Farage nu o crăpat? Că ăla e bețiv mai mare ca Băsexu.

  3. Eu zic sa scoatem repede un vaccin si pentru aceasta pandemie…

  4. Ăștia cel puțin recunosc că nu au crăpat de guvid ci de James Cook, bun rum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.