G4Media.ro

Anca Dragu, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, în Senat: ”Nu există explicaţia că…

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Anca Dragu, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, în Senat: ”Nu există explicaţia că nu au ştiut. Liderii de grup de la PNL, PSD şi UDMR au dat consemnul de vot, în cunoștinţă de cauză, se vede clar. Toate aceste explicaţii sunt copilăreşti”

Senatorul USR Anca Dragu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, votată în Senat în şedinţa de vot de miercuri, că nu există explicaţia că nu au ştiut cei de la PNL, PSD sau UDMR ce votează, pentru că liderii de grup de la PNL, PSD şi UDMR au dat consemnul de vot, în cunoștinţă de cauză, iar toate aceste explicaţii sunt copilăreşti.

”Pe vot, noi avem cifrele: AUR, 12 voturi pentru, toţi. PNL, 31 de voturi, integral pentru, PSD, 39, integral pentru, UDMR, 7 voturi, integral pentru, la neafliliaţi sunt 2 voturi pentru şi 4 abţineri şi de la USR, 22 voturi, toţi am votat contra. Celelalte partide nu au fost toţi prezenţi, mai putem remarca”, a spus Anca Dragu.

Senatorul USR a precizat că formaţiunea sa a cerut retrimiterea la comisie a proiectului de lege, ”tocmai pentru că nu a fost în regulă această introducere pe repede înainte acest amendament. şi a fost repinsă”.

”Nu există explicaţia că nu a ştiut PNL, PSD sau UDMR. Liderii de grup de la PNL, PSD şi UDMR au dat consemnul de vot, în consecinţă de cauză, asta se vede clar. Toate aceste explicaţii sunt copilăreşti”, a declarat Dragu.

”Sub presiunea media şi sub revolta oamenilor, încearcă să dea înapoi şi să vină cu explicaţii, dar sunt explicaţii copilăreşti”, a mai completat ea.

Despre salariile din administraţia locală, Anca Dragu a explicat că sunt foarte mari discrepanţe în legislaţie între primari şi funcţionarii din primării.

”Cred că ar trebui să se uite cu atenţie Guvernul în primul rând la această egalizare a salarizării, nu poţi să ai într-o primărie 2.000 de lei şi într-o altă primărie 10.000 de lei. Diferenţele sunt foarte mari şi trebuie să reflecte şi responsabilitatea pe care un primar o are”, a spus senatorul USR.

Anca Dragu a mai spus că USR a depus un amendament pentru a îndrepta prevederea din Codul Fiscal de supraimpozitare a contractelor part-time, iar Ministerul Finanţelor le-a spus că ”nu există bani pentru aşa ceva, că ei se bazează pe vreo 600 de milioane, la anul, din această supraimpozitare şi că în 2026 se bazează pe 2,5 miliarde”.

”Nu avem bai pentru a îndrepta nişte nedreptăţi din Codul Fiscal, în care omul care munceşte trebuie să plătească cât facem, şi ăe de altă parte pentru aleşi şi unii favoriţi ai sorţii găsim bani, peste noapte, fără să cerem avizul Ministerului Finanţelor”, a afirmat Anca Dragu.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Aici sunt total de acord cu văcuță de la USR.

  • Pai de ce, Eugene, psdpnlistii merita sa isi dea mariri de salariu, nu si restul de pensionari si amarati! Cine poate, oase roade!

  • De acord, dar dacă de data asta a făcut un comentariu bun, nu înseamnă că trebuie numită așa.

  • Oare de ce hoții USL nu au mărit din greșeală pensiile oamenilor simpli cu 25% ?

 2. camera decizionala nu e senatul asa ca mai asteptati si apoi vorbiti

  • Mai j de la „jgrindeanu” sau „jbolos” ce sa mai așteptăm? Să ne zică și deputații că nu au fost atenți ce votează ? Să vezi dacă nu cumva „gresesc” și ăștia și măresc suma.

  • Auzi ma alfabet, dar la ce ii platim ma pe aia daca nu avem nevoie de ei?! Daca ei „gresec” asa ca oile in masa?! So, ori sunt p.ro.shti ori sunt ho.tzi. Alege!

 3. @J, mananca toti din aceeasi oala, se va termina ca deobicei, castiga ei.

 4. De acord, dar dacă de data asta a făcut un comentariu bun, nu înseamnă că trebuie numită așa.

 5. Demisia Vlad Voiculescu!

  • Tu nici nu știi cine conduce țara acum. Ori ești prost, ori te faci ca ești prost! Cum trăiești tu pe lumea asta?