G4Media.ro

Amprenta de dinozaur veche de 200 de milioane de ani descoperită de…

Amprenta de dinozaur veche de 200 de milioane de ani descoperită de un copil de patru ani a fost expusă în Țara Galilor

Muzeul Național al Țării Galilor de la Cardiff a expus o amprentă fosilizată de dinozaur găsită anul acesta de o fetiță de patru ani. Amprenta ar putea indica modul în care dinozaurii își mențineau echilibrul.

Lily Wilder, originară din orașul galez Barry, a găsit amprenta pe plaja Bendricks în apropierea localității sale de baștină în ianuarie 2021. Curatorii muzeului au spus că este “cel mai bun exemplar găsit vreodată” pe o plajă.

Amprenta este din tipul numit Evazoum și aparține unui dinozaur erbivor necunoscut din perioada triasică superioară a istoriei Pământului, veche de peste 220 de milioane de ani.

Curatorul de paleontologie al muzeului, Cindy Howells, a declarat la BBC că fosila este “unul dintre cele mai bine conservate exemple de acest tip de oriunde din Marea Britanie și va ajuta într-adevăr paleontologii să-și facă o idee mai bună despre acești dinozauri timpurii și despre modul în care mergeau”.

Am fost încântați să aflăm că într-adevăr era o amprentă de dinozaur și sunt fericită că va fi expusă la Muzeul Național, unde poate fi admirată și studiată timp de generații.” A spus mama lui Lily, Sally.

Karl-James Langford, de la Archeology Cymru (Țara Galilor) a sus că este cea mai de valoare descoperire de acest fel din Regatul Unit de peste 20 de ani.

„Este o amprentă mult mai fină decât oricare pe care am văzut-o vreodată, în toți anii mei uitându-mă la stâncile de pe plajă cu grupuri de școlari și adulți” a spus el.

Lili Wilder în dreapta, captură video ITV
Lili Wilder în dreapta, captură video ITV

Foto: Amprentă de dinozaur, foto: Muzeul Național al Țării Galilor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.