G4Media.ro

Amnesty International își cere scuze pentru „suferința și furia” provocate de un…

Sursa foto: Amnesty International

Amnesty International își cere scuze pentru „suferința și furia” provocate de un raport care acuză Ucraina că pune în pericol siguranța civililor prin tacticile de luptă

Amnesty International și-a cerut scuze duminică pentru „suferința și furia” provocate de un raport care acuză Ucraina de punerea în pericol a civililor, care l-a înfuriat pe președintele Volodimir Zelenski și a provocat demisia șefei filialei din Kiev a ONG-ului.

Grupul pentru drepturile omului a publicat joi raportul în care se afirmă că prezența trupelor ucrainene în zonele rezidențiale a sporit riscurile pentru civili în timpul invaziei rusești, relatează Reuters, citată de The Guardian.

„Amnesty International regretă profund suferința și furia pe care le-a provocat comunicatul nostru de presă privind tacticile de luptă ale armatei ucrainene”, a declarat organizația într-un e-mail pentru Reuters.

„Prioritatea Amnesty International* în acest conflict și în orice conflict este să se asigure că civilii sunt protejați. Într-adevăr, acesta a fost singurul nostru obiectiv atunci când am publicat această ultimă cercetare. Deși ne susținem pe deplin concluziile noastre, regretăm durerea provocată”.

Zelenski a acuzat grupul că încearcă să mute responsabilitatea de la agresiunea rusă, în timp ce șefa Amnesty pentru Ucraina, Oksana Pokalchuk, a demisionat spunând că raportul a fost un cadou de propagandă pentru Moscova.

Oficialii ucraineni spun că încearcă să evacueze civilii din zonele de pe linia frontului. Rusia, care neagă că ar viza civili, nu a comentat raportul privind drepturile omului.

În e-mailul său de duminică, Amnesty a declarat că a găsit forțe ucrainene lângă reședințe civile în 19 orașe și sate pe care le-a vizitat, expunându-le la riscul unor tiruri rusești.

„Acest lucru nu înseamnă că Amnesty International consideră că forțele ucrainene sunt responsabile pentru încălcările comise de forțele rusești și nici că armata ucraineană nu ia măsuri de precauție adecvate în alte părți ale țării”, a precizat organizația.

„Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că fac forțele ucrainene nu justifică în vreun fel încălcările rusești”, mai afirmă ONG-ul.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. deja si-au pierdut credibilitatea , sa pui pe acelasi plan agresorul cu agresatul …

 2. Păi da,după ce dai cu parul,iti ceri scuze. Oare cat a plătit Rusia la Amnesty?

 3. When stupids rule the world…

 4. De apreciat că își mențin pozitia.

 5. Cine mai ia in considerare ongeurile astea stupide ? Auzi cica regreta furia. Mai bine investigati de unde isi iau banutii si apoi poate un proces la curtea penala internationala pentru directorasii si finantatorii astora. Si ca ei sunt multi, tot acolo ar trebui sa ajunga si aia de fac migratie ilegala „salvandu-i”

 6. Ucrainienii vor sa evacueze civilii, de-aia i-au tinut cu ei 2 luni la Azovstal, in conditii inumane!!!

  HA HA HA

  • Să mori violat de un pluton de ruși, je.g.u.le.

  • @maro 3: n-apuci tu ziua aia, vine apoplexia peste tine cat de curand, deja sunt vizibile ba le le si spumele…

  • @ilie
   mergi si su.ge.o lui putin, ca de obicei.

 7. Dar sefa/seful filialei acestui ONG in Romania, ce parere are? Si la filiala asta tot banul/interesul meschin, conteaza, la fel ca la „centru”? In urma acestui „raport”, vajnicul ONG si-a pierdut orice credibilitate, aia de-i mai ramasese, destul de subtiata in ultimii ani! P.S. Parerile „fermierilor” si ale „tinerilor pensionari gradati” (astia din urma, membrii „clubului” cu circuit inchis de pe facebuce), nu intra la socoteala/”nu se pun”!

 8. Amnesty e parte din grupul Wagner, lucrează ca mercenari ruși.

 9. De remarcat ca niciun postac de duzina care a sarit imediat la piatra aruncata de amnesty nu a sesizat ultima fraza din articol, care e, de fapt, esenta comunicatului „Trebuie să fim foarte clari: nimic din ceea ce am documentat că fac forțele ucrainene nu justifică în vreun fel încălcările rusești

 10. Toți imaturii și imberbii au crezut de cuviință că pot comenta și ei după cum îi conduce spălarea pe creiere marca cerșinski ! Ideologii lui pește prăjit, acum nu mai e bună Amnesty International ? Când ne spuneau nouă ce să facem, toți ăia cu șosetele desperecheate urlau ca din gură de șarpe că uite ce spune ditamai statu’ lu’ drept ? Acum e, deh, un biet ong, cu litere mici , nici de ocraina nu mai are grijă? Băi, imberbilor , imaturi, spălați pe creiere țâfnoase, e ori așa , ori așa ? Vă p(f)uteți hotărî? SLAVĂ PĂCII!