G4Media.ro

Amnesty International: ”Dreptul la libertatea de exprimare a fost atacat la nivel…

Amnesty International: ”Dreptul la libertatea de exprimare a fost atacat la nivel global, în contextul pandemiei”

Amnesty International a avertizat comunitatea internaţională că pandemia de coronavirus ameninţă libera exprimare şi difuzarea de informaţii de către mass-media independente, relatează marţi Agerpres, care citează DPA.

„Dreptul la libertatea de exprimare a fost atacat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19 şi au crescut pericolele reprezentate de criza sănătăţii publice”, a declarat marţi organizaţia.

„Libertatea de exprimare este de o importanţă vitală întrucât un flux liber de informaţii corecte, bazate pe dovezi şi în timp util creşte gradul de conştientizare despre riscurile asupra sănătăţii şi modul de prevenire şi de gestionare a acestora”, notează Amnesty.

Ca urmare a măsurilor represive guvernamentale, mulţi oameni au rămas fără acces la informaţii despre coronavirus şi prin urmare, nu au ştiut cum să se protejeze pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor, adaugă ONG-ul.

Raportul evidenţiază suprimarea de către China a informaţiilor despre coronavirus ca un exemplu deosebit de letal. Încă din decembrie 2019, personal medical şi cetăţeni jurnalişti din oraşul chinez Wuhan au încercat să atragă atenţia asupra izbucnirii maladiei atunci necunoscute. În loc să fie ascultaţi, ei au fost urmăriţi penal de către guvern pentru acţiunile lor, se arată în raportul Amnesty.

Până în februarie 2020, 5.511 persoane care au publicat informaţii despre focarul de COVID-19 au fost investigate pentru „fabricare şi răspândire deliberată a informaţiilor false şi dăunătoare”, potrivit Amnesty International.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Are dreptate amnesti ăsta, informația data de epidemiologi și virologi a fost blocată sa facă loc propagandei șoșociste

  • Te-ai trezit? Fiul lui ciolos. Cum te cheama? Ciolosescu spiraliul?

  • Au dreptate cei de la AI:
   sa indraznesti doar sa mentionezi mama, tata, familie, Dumnezeu, traditie, hetero, cancel culture, migratie ilegala etc., ca-ti da imediat cu bata-n cap.

 2. Poate aud si astia care au atacat AUR.

 3. este plina Romania de oameni care, in loc sa recunoasca ca 30 de ani de minciuna i-au dus la credibilitate zero, vor sa puna pumnul in gura Sosoacai

  Floricica Dansatoarea e mai credibila decat intrebatorul preferat al lui Iohannis. De doi ani, pantazii cer cenzura.

 4. Lasat ca stie Arafat mai bine cum e cu libertatea de exprimare…

 5. Lucru care se observa si la cenzura de pe G4media,Clej stie de ce :)))