G4Media.ro

Amenințare de atac terorist la Bruxelles: Anchetă deschisă după ce Comisia Europeană…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Amenințare de atac terorist la Bruxelles: Anchetă deschisă după ce Comisia Europeană a informat poliția cu privire la primirea unui email în limba rusă, care anunța un atac la metrou planificat pentru miercuri

Comisia Europeană a informat poliția, marți după-amiază târziu, cu privire la primirea unui e-mail scris în limba rusă, care anunța un atac la metrou planificat pentru miercuri, 8 martie. O amenințare puțin credibilă având în vedere nivelul de precizie cu care este formulată, dar luată „foarte în serios” de autorități, relatează Le Soir.

O anchetă a fost deschisă de Parchetul din Bruxelles, Centrul de criză monitorizează situația, iar poliția federală (poliția feroviară) a efectuat controale în metrou în cursul nopții. Patrulele sunt întărite.

Potrivit raportului serviciilor de securitate ale Comisiei Europene, pe care Le Soir a putut să-l consulte, un bărbat a contactat recent instituția europeană de două ori prin e-mail. Primul său mail din 16 februarie nu conținea nimic alarmant, cel de-al doilea trimis la 3 martie era în mod clar un mesaj de amenințare: „În timp ce UE își continuă politica agresivă, aș vrea să vă avertizez asupra începerii unor atacuri teroriste masive pe teritoriul UE”, anunță el în limba rusă. Înainte de a avertiza asupra „eliminării” „LGBT și a altor minorități” și a atacurilor împotriva șefilor de stat și de guvern. În cele din urmă, e-mailul se încheie cu o amenințare concretă: „Pe 8 martie, metroul din Bruxelles va fi aruncat în aer între Yser și Rogier”.

O amenințare surprinzător de precisă, care a determinat poliția să efectueze toate verificările necesare. Poliția federală a confirmat pentru Sudinfo că a percheziționat stațiile de metrou: „Am luat-o foarte în serios, am efectuat o percheziție cu câini polițiști capabili să detecteze explozibili, care s-a dovedit a fi negativă, dar rămânem foarte vigilenți, toate serviciile de poliție sunt în alertă. Parchetul din Bruxelles a deschis o anchetă pentru a identifica autorul sau autorii acestei amenințări cu bombă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...