G4Media.ro

Amenda va fi însoțită de suspendarea activității în cazul agenților economici care…

Amenda va fi însoțită de suspendarea activității în cazul agenților economici care continuă să încalce măsurile sanitare și de siguranță

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că în ședință de Guvern de joi seara a propus în primă lectură modificarea legii privind reforma sanitară, astfel ca amenzile aplicate agenților economici care continuă să încalce măsurile de siguranță să fie însoțite și de o sancțiune complementară, respectiv de suspendarea activității pentru 30 de zile.

„Considram că o sancțiune complemntară – închiderea pe durata de 30 de zile a sediului principal sau secundar – constituie o măsură adecvată, urmând ca agenții economici sancționați să aibă obligația să afișeze, în primă faza, în loc vizibil, mesajul că spațiul a fost închis temporar din cauza încălcării masurilor anti-covid”, a spus Bode.

Acesta a explicat că măsura se impunea pentru că mulți agenți conomici au continuat să încalce măsurile anti-covid și după ce au fost amendați, bazându-se pe profitul activităților pe care le desfășurau.

Bode a mai adăugat că nerespectearea sancțiunii complemntare se va materializa pe durata suspendarăii cu sigilii, sau alte semne distinctive de sigiliu.

Activitatea agenţilor economici care nu respectă măsurile de siguranţă sanitară va fi suspendată, a transmis și prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Nu închidem terase din Bucureşti care funcţionează cele mai multe în mod legal, respectă prevederile, vor funcţiona în continuare. Vor fi sancţionaţi acei agenţi economici care nu respectă măsurile”, a spus Alin Stoica.

El a menţionat că suspendarea activităţii se dispune doar dacă sunt abateri repetate, în baza unei legi privind reforma sanitară. „Se suspendă activitatea agentului economic care nu a respectat măsurile de siguranţă sanitară (…) potrivit legii pe care am amintit-o şi hotărârii de Guvern care implementează această activitate. Se poate suspenda activitatea pe 6 luni”, a precizat prefectul Capitalei.

Joi s-a întrunit Comisia de dialog social, la care au participat şi reprezentanţii HoReCa, aceştia exprimându-şi îngrijorarea cu privire la agenţii economici care nu respectă măsurile. „Ne-au specificat că şi ei sunt de acord ca sancţiunile să fie drastice împotriva lor, pentru că, de fapt, acolo e vorba de concurenţă neloială”, a spus Alin Stoica.

Foto: Petrecere club Nuba București / Sursa: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. La SC Șoșoacă SRL & Co când le suspendă activitatea? că de 1 an încalcă regulile la televizor în direct

  2. Care e diferenta dintre Bode si
    Dănuț Andrușcă?
    Îi inchizi „dăcât” trimitand ANAF peste ei… politistii abia aateapta sa cada la pace pentru un blid si-o xxx

  3. Daca nu definesti clar ce inseamna „abateri repetate”, n-ai facut nimic.

  4. Bai fratilor, dc dreacu nu ati luat masurile astea mai devreme?
    Am trecut de la restaurante si cluburi deschise la interdictie de a iesi din casa dupa 20.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.