G4Media.ro

Amendă de 20.000 de lei pentru cofetăria din Alba care a preparat…

sursa foto: Pixabay

Amendă de 20.000 de lei pentru cofetăria din Alba care a preparat eclerele de la nunta în urma căreia 34 de oameni au ajuns în spital/ Cauza ar fi fost bacteriile de pe mâinile angajaților

Direcţia de Sănătate Publică Alba a amendat cu 20.000 de lei cofetăria care a produs eclerele oferite la nunta organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, în comuna Cetatea de Baltă, eveniment în urma căruia 50 de persoane s-au îmbolnăvit, 34 dintre acestea ajungând în spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

”Pentru rezultatele neconforme ale testelor de sanitaţie şi ale examenelor de coprocultură care indică prezenţa Salmonella SPP ale celor 2 persoane care au participat la prepararea şi manipularea minieclerelor s-a aplicat amendă contravenţională asupra persoanei juridice în valoare totală de 20.000 lei conform H.G 857/2011 41 lit. c , art. 42 lit.c şi art.5”, informează, vineri, DSP Alba.

Astfel, o amendă de 5.000 de lei a fost dată pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în timpul programului de lucru de către personal din sector alimentar, o sancţiune de 10.000 de lei a fost aplicată pentru neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele de igienă în vigoare, iar o a treia amendă, în cuantum de 5.000 de lei, a fost aplicată pentru menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea Noţiunilor Fundamentale de Igienă conform reglementărilor legale în vigoare.

Cincizeci de oameni s-au îmbolnăvit, prezentând simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au participat la o nuntă care a avut loc în căminul cultural din localitatea Cetatea de Baltă, la finalul săptămânii trecute.

Dintre aceştia, 34, între care şi copii, sunt internaţi în spital, ceilalţi fiind trataţi în ambulatoriu.

”Precizăm că 19 pacienţi care au prezentat simptomatologie de toxiinfecţie alimentară nu au participat la eveniment, doar au consumat minieclerele aduse la pachet de către participanţi”, mai transmit oficiali DSP Alba.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...