G4Media.ro

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a revenit la post la Moscova,…

sursa foto: Kremlin.ru

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a revenit la post la Moscova, după ce plecase în aprilie pentru consultări la Washington în plină criză diplomatică ruso-americană

În contextul unei ameliorări a relaţiilor dintre Rusia şi SUA în urma summitului dintre liderii celor două ţări săptămâna trecută, ambasadorul american în Rusia, John Sullivan, a revenit joi la post la Moscova, după ce plecase în aprilie pentru consultări la Washington în plină criză diplomatică ruso-americană, a relatat agenţia de presă Interfax.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin s-au întâlnit la 16 iunie la Geneva pentru convorbiri, pe care ei le-au descris ca fiind pragmatice, dar nu prietenoase. Legăturile politice dintre cele două state sunt puternic tensionate.

‘Sunt bucuros să mă întorc la Moscova’, a spus Sullivan. ‘Aştept cu nerăbdare să lucrez împreună cu colegii noştri din guvernul rus pentru a atinge obiectivul unei relaţii stabile şi previzibile între Statele Unite şi Rusia’, a adăugat el.

Diplomatul american consideră că cele două puteri ar trebui să fie ‘deschise şi sincere’ una cu alta în ceea ce priveşte problemele asupra cărora sunt în dezacord.

‘Ar trebui să cooperăm acolo unde este în interesul nostru reciproc, iar unde avem dezacorduri – şi avem dezacorduri semnificative – este important să avem un dialog deschis şi sincer’, a declarat Sullivan într-un interviu pentru Interfax.

Sullivan a părăsit Moscova în aprilie, spunând că pleacă la Washington pentru consultări, la patru zile după ce Kremlinul sugerase SUA să-l recheme în centrală pe fondul unei crize diplomatice între cele două ţări.

Rusia îl rechemase înainte pe propriul ambasador de la Washington, după ce preşedintele Joe Biden spusese că el crede că Putin este un ‘criminal’, iar cele două ţări şi-au impus sancţiuni reciproce.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a revenit la Washington mai devreme săptămâna aceasta, relatează Agerpres.

sursa foto: Kremlin.ru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...