G4Media.ro

Ambasadorul Hurezeanu: Confirmarea că printre victimele atentatului de la Hanau este un…

Ambasadorul Hurezeanu: Confirmarea că printre victimele atentatului de la Hanau este un român a venit târziu pentru că a durat până când anchetatorii germani au făcut identificarea persoanelor ucise

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a explicat, vineri, într-o intervenție telefonică la Digi24, că confirmarea faptului că între victimele atentatului din Hanau este și un tânăr român a venit târziu pentru că a durat până când anchetatorii germani au comunicat identitatea victimelor.

Hurezeanu a precizat că familia tânărului a fost cea care a semnalat dispariția acestuia, în contextul atentatului, pentru că bărbatul plecase chiar în acea zonă să își cumpere țigări.

Însă ambasada nu a putut confirma foarte repede dacă tânărul se află printre victime, pentru că a durat mai multe ore până când anchetatorii germani au confirmat identitatea victimelor. Inițial, autoritățile au confirmat identitatea a șase din cele nouă victime, iar între acelea nu era niciun român, iar ulterior au revenit cu identificarea tuturor celor uciși.

„Aici autoritățile sunt cirscumpecte și cu oferirea informațiilor către presă, și către autoritățile altor state”, a spus Hurezeanu.

Ambasadorul a amintit că în ultimii ani tot mai mulți români au plecat să muncească în Germania, în prezent fiind comunitatea străină cea mai numeroasă.

Un tânăr de 23 de ani originar din comuna Singureni, judeţul Giurgiu, se află printre victimele atentatului din Germania. El trăia de câțiva ani în Germania, împreună cu părinții săi.

Citește și

Cine este tânărul român ucis în atentatul din Germania: Plecase de câțiva ani dintr-o comună din Giurgiu pentru a-și face o viață mai bună

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. E fiert Prelipceanu ! Mass media mainstream a dat stirea imediat ce s-a aflat despre roman ! Digi 24 s-a informat pe canalele Deutsche Welle si Ambasada romana si neprimind confirmari a fost singura televiziune care nu a dat stirea. Seara tarziu a venit confirmarea oficiala de la dom Hurezeanu si lu Prelipceanu „Ochi beliti” i-a cazut falca ! Da-i telefoane la Berlin, aproape ultragiat, dar, gata … plasa s-a luat !
    PS. Sa vezi acum TV Digi cum o sa anunte prima ca peste 306 zile o sa vina anul 2021 !!! :)))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.