G4Media.ro

Ambasada SUA de la Bagdad confirmă atacul cu rachete împotriva sa: Guvernul…

Sursa foto: Pexels

Ambasada SUA de la Bagdad confirmă atacul cu rachete împotriva sa: Guvernul irakian trebuie să garanteze „protecţia” personalului diplomatic / „Ne rezervăm dreptul la autoapărare”

Guvernul irakian trebuie să garanteze „protecţia” personalului diplomatic şi al coaliţiei internaţionale antijihadiste, a declarat vineri un purtător de cuvânt al ambasadei americane la Bagdad, confirmând tiruri de rachete ce au vizat sediul său, dar care nu au făcut victime, informează AFP, citată de Agerpres.

„Îndemnăm din nou guvernul irakian, cum am făcut-o în repetate rânduri, să facă tot ce îi stă în putere pentru a proteja personalul şi instalaţiile diplomatice şi ale coaliţiei partenere”, potrivit unui comunicat al ambasadei americane la Bagdad.

„Reiterăm că ne rezervăm dreptul la autoapărare şi la protejarea personalului nostru peste tot în lume”, adaugă comunicatul.

Mai multe rachete au fost trase vineri în zori împotriva ambasadei americane din ultrasecurizata Zonă Verde din capitala irakiană Bagdad, fără a face răniţi sau pagube materiale, însă ilustrând riscul unei escaladări pe fondul războiului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Acesta este primul atac raportat împotriva ambasadei americane de la Bagdad după ce grupări armate pro-Iran au început să lanseze la mijlocul lui octombrie tiruri de rachete sau lovituri de drone împotriva soldaţilor americani sau forţelor coaliţiei internaţionale antijihadiste în Irak sau în Siria vecină.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...