G4Media.ro

Ambasada României în Italia participă în premieră la Noaptea Muzeelor cu o…

Ambasada României în Italia participă în premieră la Noaptea Muzeelor cu o expoziție a artistei Luminița Țăranu

Ambasada României în Italia participă pentru prima dată la evenimentul Noaptea Muzeelor în Roma sâmbătă, 14 mai 2022, acolo unde va găzdui expoziția artistei Luminița Țăranu, intitulată „Metamorfoze/Metamorfosi”, potrivit unui comunicat de presă.

Luminiţa Țăranu, artist plastic, a absolvit Universitatea Națională de Arte „Nicolae Grigorescu” din București în 1985, iar din 1987 trăiește și lucrează în Italia. Aceasta a realizat numeroase expoziții personale și a participat la tot atâtea expoziții de grup și colective în spații publice și private, muzee și galerii în Italia și în străinătate. Lucrările sale se află în colecțiile unor importante muzee italiene și în România.

Clădirea Ambasadei României în Italia este amplasată în cartierul Pinciano și a fost construită în 1922. A fost cunoscută sub numele de Villa Peragallo până în 1962, când devine sediul misiunii diplomatice române. A fost proiectată de Marcello Piacentini, unul dintre cei mai importanți arhitecți italieni, autor, între altele, al stilului monumentalist.

Evenimentul este extins și la misiunile diplomatice acreditate în capitala Italiei, universități și instituții italiene, fiind organizat la inițiativa Primăriei din Roma, Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali și Zètema Progetto Cultura.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻