G4Media.ro

Ambasada Chinei: Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei; ne…

Ambasada Chinei: Ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei; ne opunem ferm acestui lucru

Ambasadorul SUA la Bucureşti ”a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Bucureşti, Tang Fujian, într-un comunicat transmis marţi.

Potrivit sursei citate, vineri, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, „a făcut o precizare în legătură cu 5G în discursul său rostit la Timişoara”. În acest context, purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice a Chinei a susţinut că „ambasadorul SUA a ponegrit tehnologia chineză 5G fără temei”.

„Ne opunem ferm acestui lucru. De mult timp SUA şi-au dat toată osteneala să exagereze problemele de securitate ale tehnologiei chineze 5G, dar până în prezent SUA n-a putut furniza nici o dovadă despre acest aşa-numit ‘risc de securitate’. Abuzul puterii de stat şi oprimarea întreprinderilor din alte ţări prin intermediul mijloacelor politice sunt ruşinoase şi nu se potrivesc cu statutul de mare putere al SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei.

De asemenea, acesta a făcut referire la activitatea companiei chineze Huawei în România.

„Huawei a investit şi a operat în România de mulţi ani şi nu a provocat niciodată pericole pentru securitatea cibernetică. Huawei a participat activ la construcţia reţelei de comunicaţii a României, a creat mii de locuri de muncă şi a adus contribuţii importante la veniturile fiscale, dezvoltarea economiei digitale şi a progresului social din România. Cooperarea pragmatică dintre China şi România a adus cele două părţi într-o comunitate strânsă de interese. Guvernul Chinei încurajează întotdeauna întreprinderile chineze să desfăşoare cooperarea economică şi comercială în diferite domenii, inclusiv telecomunicaţii şi energie, pe baza respectării normelor internaţionale şi a legilor ţării respective”, a adăugat Tang Fujian.

Totodată, a arătat reprezentantul misiunii diplomatice, „guvernul Chinei nu sprijină nici o întreprindere să se angajeze în nici o activitate care dăunează intereselor legitime de securitate ale altor ţări”.

„Suntem dispuşi să colaborăm cu comunitatea internaţională pentru a aborda ameninţările cibersecurităţii prin dialog şi cooperare pe baza respectului reciproc, egalităţii şi beneficiilor reciproce. Ghidată de principiul consultării, cooperării şi beneficiilor pentru toţi, China va continua să împărtăşească oportunităţile majore aduse de noua rundă de revoluţie tehnologică cu alte ţări, să intensifice schimburile şi cooperările în domeniile ştiinţifice şi tehnologice, inclusiv tehnologia 5G, şi să contribuie mai mult la bunăstarea întregii omeniri”, arată sursa amintită.

De asemenea, diplomatul a apreciat că SUA au „oprimat şi sugrumat în mod necontenit anumite companii chineze”. „Un astfel de comportament dur de intimidare a întâlnit o fermă opoziţie din partea Chinei şi a altor ţări pentru susţinerea justiţiei”, a subliniat Tang Fujian.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a vorbit, vineri, la Timişoara, şi despre discuţiile privind tehnologia 5G.

„România arată fantastic după 30 de ani, s-au făcut lucruri pe care nu mi le puteam imagina. Din păcate, mai rămân lucruri de făcut, sunt o mulţime de influenţe maligne, care vin de la vecinii din nord, influenţe negative care vin de la chinezii comunişti. Acum, la 30 de ani de când au căzut comuniştii, e cam straniu să avem discuţii pe teme precum 5G cu chinezii comunişti. Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar trebuie să mergem înainte şi să ţinem minte tot timpul demnitatea şi libertatea omului”, a afirmat Zuckerman.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Este o contradictie majora intre ce face si ce spune sistemul chinezesc de stat . In exterior joaca o carte pacifista ce este foarte corecta ca discurs ,dar in interior procedura de conducere statala are mai degraba componente de iliberalism si dictatura totodata .

 2. Da, ai naibii chinezi, vor sa ne spioneze, noroc ca avem aplicatii soft de la fratii amercani care nu ne spioneaza :))

 3. Orezarilor, de ce vă ofticati? Sau nu mai puteți copia / fura?

 4. Cât va fi Partidul Comunist la putere, China va fi un pericol de spinaj în toate domeniile de interes strategic. PC nu cred că va mai dura mult, vine foamea plus certificatele sociale

 5. Insusi CEO-ul Huawei , Ren Zhengfei spunea intr-un discurs in trecut ca centralele telefonice prevazute cu tehnici de interceptare sunt mai valoroase (pentru un stat) decat o armata bine dotata. Foarte recent, Ren Zhengfei a declarat ca daca va fi pus in situatia in care Partidul Comunist ii va cere informatii private despre clientii sai ( in virtutea unei legi care obliga companiile chineze sa coopereze cu serviciile de informatii ) va alege sa respecte legea. Adica obiectivele Partidului Comunist vor prima intotdeauna iar in contextul unei politici expansive in Europa ( atat de vest cat si de est ) Huawei se subintelege ca va coopera pentru a garanta succesul Chinei in afacerile intreprinse in afara granitelor. Serviciile de informatii sunt chiar pilonul principal al economiei si cresterii Chinei din ultimele decenii, acestea au fost practic cureaua de transmisie intre spionii infiltrati in intreprinderile internationale si laboratoarele de dezvoltare, asigurand transferul de know-how catre segmentele economice unde acesta are utilitate maxima. Companiile chinezesti dau dovada de o foarte buna coordonare, probabil tot un merit al serviciilor de informatii, a se vedea data lansarii modelului Huawei P30 Pro si lansarea platformei „independente” VM-OS care se potriveste manusa modelului de telefon de pe care lipsesc aplicatiile Google.

  • Corect tot ce spui!
   Iar la noi sunt o gramada de papagali in buna traditie a oportunismului absolut pentru care nu conteaza nimic in afara de propriile interese si castiguri.
   Acea platforma prin care se pot descarca apliicatii din Google play afost prezentata si de youtuberii de dambovita a la lejer, ia uitati-va ce simplu e. Iar gramezile de prosti care nu gandesc niciodata cu capul lor, cu siguranta nu dau 2 bani pe avertismentele de securitate. Daca e ‘eftin sau daca e moca iau pozitia caprei hahaind satisfacuti ca ”merita ” ( cu PSD, cu comunisti, bolsevici, oligarhi, autocrati, dictatori putin importa, lor sa li se dea si sunt pregatiti sa faca orice compromis )

  • BINGO! În vremurile actuale cine deține informația, deține puterea

 6. in franta , ambasada chineza i-a dat in judecata pe unii ziaristi ca au scris de acest subiect.

  boborul chinez si marele cirmaci nu sunt obisnuiti cu crtitica….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.