G4Media.ro

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, solicitată de tot mai multe țări…

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, solicitată de tot mai multe țări / Canada, prima care a anunțat boicotarea competițiilor, dacă nu sunt amânate

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este solicitată de tot mai multe țări, iar Canada a luat decizia de a nu trimite sportivi la competiții, dacă acestea nu sunt amânate. JO Tokyo sunt programate în lunile iulie și august.

Canada nu va trimite niciun sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a solicitat amânarea acestora din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat Comitetul olimpic canadian (COC) şi Comitetul paralimpic canadian (CPC), citate de AFP.

Cele două organizaţii „au luat decizia dificilă de a nu trimite echipe” la competiţia programată în această vară în capitala Japoniei, se arată într-un comunicat comun al celor două foruri, dat publicităţii duminică.

Canada devine, astfel, prima ţară care ia decizia să nu trimită sportivi la Tokyo, în cazul în care Jocurile se vor desfăşura aşa cum este prevăzut, între 24 iulie şi 9 august 2020.

„COC şi CPC solicită imperios Comitetului Internaţional Olimpic, Comitetului Internaţional Paralimpic şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii amânarea Jocurilor cu un an”, se precizează în comunicatul celor două instanţe, susţinute de comisiile sportivilor, organizaţiile sportive naţionale şi guvernul Canadei.

„Chiar dacă recunoaştem complexitatea inerentă a unei amânări, nimic nu este mai important decât sănătatea şi securitatea sportivilor noştri şi a comunităţii mondiale”, explică cele două organizaţii.

Responsabilii Comitetului olimpic australian (AOC) au estimat luni că Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor putea loc în această vară, aşa cum este programat, îndemnându-şi sportivii să se pregătească pentru 2021, informează AFP.

„Este clar că Jocurile nu se pot desfăşura în iulie”, a declarat vicepreşedintele Comitetului olimpic australian, Ian Chesterman, care este şi şeful misiunii pentru JO de la Tokyo, după o reuniune a consiliului de administraţie al AOC.

Consiliul de administraţie al AOC a apreciat că o delegaţie australiană „nu poate fi formată din cauza circumstanţelor în schimbare din Australia şi din străinătate”, iar sportivii ar trebui, în consecinţă, să plece de la principiul că Jocurile vor avea loc în vara lui 2021.

Și legendarul atlet american Carl Lewis, care are în palmares nouă medalii olimpice de aur, s-a declarat favorabil unei amânări până în 2022 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pentru a le oferi astfel sportivilor timp suficient să se pregătească după pandemia de coronavirus, informează AFP.

„Cred că în 2022 ar fi mult mai confortabil. Am include Jocurile de vară de la Tokyo după Jocurile de iarnă (de la Beijing), ar fi un fel de an olimpic festiv”, a propus Lewis, alăturându-se altfel multor sportivi, din trecut şi din prezent, care au solicitat amânarea competiţiei, cărora li s-au alăturat în ultimele zile şi instituţii, între care puternicele federaţii americane de atletism şi nataţie.

„Cred că este cu adevărat dificil pentru un sportiv să se antreneze, să-şi păstreze motivaţia într-o astfel de situaţie de incertitudine totală. Este lucrul cel mai dificil. Sportivii nu pot să se pregătească pentru Jocurile Olimpice dacă nu au selecţii olimpice, dacă nu au competiţii”, a argumentat fostul campion, într-un interviu acordat postului de televiziune Fox 26 Houston.

În cursul zilei de duminică, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a admis pentru prima oară posibilitatea unei amânări a competiţiei, solicitată tot mai insistent de lumea sportului. Forul olimpic mondial şi-a oferit un termen de patru săptămâni pentru a lua o decizie, asigurând totodată că o anulare pur şi simplu a Jocurilor de la Tokyo „nu figurează pe ordinea de zi”.

Ulterior, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut, tot în premieră, că decizia unei amânări a JO 2020 „ar putea deveni inevitabilă” dacă pandemia de coronavirus va împiedica organizarea acestora în condiţii sigure.

Sursa: Agerpres

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.