G4Media.ro

Alianță a partidelor europene anti-imigrație: propunere a omului forte din Italia, Matteo…

Alianță a partidelor europene anti-imigrație: propunere a omului forte din Italia, Matteo Salvini

Matteo Salvini, ministrul de interne italian şi liderul partidului Liga, văzut drept cel mai puternic om al momnetului în Italia, a lansat duminică ideea „unei Ligi a Ligilor în Europa”, care să reunească mişcările „care vor să-şi apere frontierele”, transmite Le Monde, preluată de Rador.

Salvini a lansat ideea cu ocazia adunării anuale a partidului său suveranist, la Pondita, în nordul Italiei. „Mă gândesc la o Ligă a ligilor în Europa, care să unească toate mişcările libere care vor să-şi apere bunăstarea copiilor lor”, a lansat dl Salvini în faţa a mii de simpatizanţi care îl aclamau. Mai devreme, anunţase că alegerile europene din mai 2019 vor fi „un referendum între o elită, lumea finanţelor, şi cea a muncii reale, între o Europă fără frontiere cu o imigraţie în masă şi o Europă care îşi protejează cetăţenii”.

„Este o emoţie de nedescris. Faceţi să ajungă strigătul de dragoste care vine de la Pondita”, a continuat dl Salvini pe o mare scenă pe care apăreau sloganurile „Bunul simţ la guvernare” şi „Italienii mai întâi”, leitmotivul liderului partidului xenofob.

Potrivit media, circa 50.000 de persoane au venit din toată Italia la această mare întrunire a mişcării de extrema dreaptă organizată la Pontida, aproape de Bergamo, unde s-a născut, se pare, în 1167, Liga lombardă, o alianţă de oraşe din nordul Italiei contra împăratului Frederic Barbarosa.

Având dublul portofoliu de viceprim-ministru şi ministru de interne, minister al cărui titular este de o lună, Salvini a reuşit să impună tema migranţilor pe agenda europeană interzicând, la începutul lui iunie, accesul în porturile italiene navelor ONG-urilor care ajută migranţii în Mediterana. El le-a acuzat că sunt complice ale călăuzelor, ceea ce ele contestă vehement. „Decizia de a deschide porturile sau a le închide, ministrul de interne o ia”, a repetat el duminică.

O linie dură care pare să aibă succes, potrivit sondajelor, dintre care unul recent, realizat la jumătatea lunii iunie de IPSOS, care a arătat că o majoritate dintre compatrioţii săi (59%) aprobă această alegere în materie de imigraţie.

O largă aprobare din care Liga, aliată a Adunării Naţionale (RN, fost FN) al Marinei Le Pen din Franţa, extrage în mod natural un avantaj: ajunsă la putere la legislative, pe 4 martie, cu 17% din voturi (pe poziţia a treia), ea era creditată sâmbătă cu 31,2% din intenţiile de vot la alegerile europene, făcând din formaţiunea eurosceptică primul partid din Italia.

Traducere: Gabriela Sîrbu

Foto: Matteo Salvini (Sursa – paginade Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asta-i o stire turnesol pentru postacii Moscovei cu activitate in Romania 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.