G4Media.ro

Alexandru Rafila: Gradul mediu de ocupare al paturilor COVID-19 la nivel național…

Alexandru Rafila: Gradul mediu de ocupare al paturilor COVID-19 la nivel național este de 16%. Cîmpeanu și Rafila au anunțat noile reguli în care copiii vor merge la școală

Miniștrii Sorin Cîmpeanu (Educație) și Alexandru Rafila (Sănătate) au anunțat, vineri, într-o conferință de presă comună, noile reguli în care copiii vor merge la școală în contextul pandemiei COVID-19.

”Schimbările care urmează să fie publicate în câteva ore, în rezumat:

  • Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor, cât și de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

În prezent, dată fiind specificitatea Omicron s-a propus, s-a explicat schimbarea modului de abordare către gradul de infectare a mediului spitalicesc, pragul este de 75%, care nu este atins în niciunul din județe. Luni, toate școlile și grădinițile din România, din această perspectivă, vor funcționa.

  • A doua schimbare este suspendarea activităților fizice când sunt 3 cazuri în aceeași clasă timp de 7 zile consecutiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Alexandru Rafila a declarat că Ministerul Sănătății a încercat să dea o mână de ajutor Ministerului Educației în gestionarea pandemiei COVID-19 și derularea cursurilor:

  • ”Cifre incredibile (de infectări cu COVID-19 în Europa, n.red.). Am reflectat împreună cu INSP să găsim o soluție rezonabilă care să permită deschiderea, funcționarea școlilor, și luarea unor măsuri care să împiedice blocarea sistemului de sănătate. Infecția se transmite și la persoanele vaccinate. Trebuie să înțelegem că sănătatea acestei generații de copii depinde de funcționarea școlilor. Am prevăzut o situație în care școlile dintr-un județ se închid atunci când 75% din paturile destinate COVID-19 sunt ocupate. Situația de astăzi variază între 34% în județul Suceava și Cluj 28%. Pentru București și Ilfov – 16% și la nivel național gradul mediu de ocupare al paturilor este de 16%”.

știre în curs de actualizare 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Aia-i. Tineti raspandacii la scoala, sa ne infectam toti!