G4Media.ro

Alexandru Rafila, despre al treilea val de COVID: Suntem într-o competiție între…

Alexandru Rafila, despre al treilea val de COVID: Suntem într-o competiție între viteza cu care vaccinăm și potențiala creștere a numărului de cazuri

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a explicat, miercuri seara, conform Antena3, cum poate fi evitat un al treilea val al pandemiei COVID-19 în România şi ce putem face ca să combatem oboseala pandemică. Rafila a subliniat că țara noastră se află într-o competiție între viteza de vaccinare și creșterea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„În primul rând, cele trei scenarii de la INSP simulează un trend similar de creștere cu cel înregistrat în ultimele 2 săptămâni și atunci vom ajunge la o cifră nu foarte mare de cazuri noi, la 20 martie sau o situație extremă, precum cea prezentată, la peste 8.000 de cazuri. Personal cred că vom fi undeva între varianta medie, cea cu 4.500 de cazuri și situația din acest moment, undeva în jur de 3.000 de cazuri, în medie, înregistrate zilnic. Sunt câteva elemente care sunt importante și pe care aș vrea să le subliniez. Noi suntem într-o competiție, între viteza cu care vaccinăm și potențiala creștere a numărului de cazuri. Practic este un sistem invers proporțional, cu cât reușim să vaccinăm mai repede cu atât creșterea va fi mai redusă și lucrul acesta nu depinde doar de noi, depinde și de cantitatea de vaccin care va ajunge în România și dacă să zicem este o anumită penurie de vaccinuri și nu reușim să vaccinăm mai mult de 35.000 de persoane pe zi, cu siguranță luna în luna aprilie va fi o cu totul și cu totul altă situație pentru că mai multe milioane de doze vor sosi în România în fiecare din aceste luni”, a spus Rafila la Antena3.

Medicul a adăugat că e necesar să pregătim de acum terenul pentru acel moment, pentru a nu ajunge în situația în care să avem mai multe vaccinuri la dispoziție și mai puțină lume care dorește să se vaccineze. Este o situație care se înregistrează inclusiv în Israel”, a spus profesorul Alexandru Rafila, citat de Antena3.

sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dr. Rafila, nu cumva sunt proportionale?
    Ne spune si noua col. Gheorghita cati vaccinati fac boala? Cati sunt pozitivi ?

  2. Fiule de securist, mare doftor și fin în ale psdismului, nu vă apucați să scrieți și să depuneți o moțiune împotriva companiilor care livrează vaccinul? Nu se țin de cuvânt, nu livrează cât au promis și la termenele prestabilite. Haideți, curaj! Vezi că mai există niște experți prin gașca infractoare alături de care poți elabora moțiunea, unul dintre monștrii sacri este cercelușul cel ruginit și străin, individul care a manageriat zeci de ani spitalul Matei Balș, întreabă-l pe ciorapu, știe el mai multe. Hai, succes, ciumist expert!

  3. Pentru cei care nu sunt interesati de politica,si nici nu sunt platiti pentru ce sa posteze, Rafila a transmis de la inceputul pandemiei mesajele cele mai coerente pentru populatie ,nici panicarde la 300 de cazuri pe zi cand se dorea lockdown,nici minimalizante la 10.000 de cazuri pe zi cand se doreau alegeri. Mi se pare aiurea (daca nu esti platit pentru asta) sa nu iei in considerare parerea unui specialist in orice domeniu pe considerente politice,dar asta e Romanica preferem sfaturi medicale de la Sosoaca decat de la un medic.

  4. Nu Dan, sunt invers prportionale, cand vaccinarile cresc, infectarile scad. Si col. Gheorghita chiar spune, citeste declaratiile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.