G4Media.ro

Alexandru Rafila: Dacă avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe…

Alexandru Rafila: Dacă avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe zi, înseamnă că România a trecut de perioada critică şi ar putea să se ia în calcul ridicarea unora dintre restricţii

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, consideră că, dacă într-adevăr sunt între 1.500 şi 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi, înseamnă că România a trecut de perioada critică şi s-ar putea ridica unele dintre restricţii. Alexandru Rafila a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că închiderea şcolilor a fost una dintre restricţiile nejustificate din România.

“Domnul preşedinte spune că se vor deschide şcolile, Ministerul Sănătăţii transmite mesaje că să vedem, să analizăm, nu ştim care e situaţia epidemiologică, nu ştim ce se întâmplă cu noua tulpină de coronavirus, adică în momentul când discuţi despre închiderea şcolilor este una dintre restricţii şi cred că e una dintre restricţiile nejustificate, nimic nu a justificat închiderea şcolilor în România este clar şi atunci trebuie să înţelegem cine hotărăşte, cine ia decizia şi cine îşi asumă decizia pentru că altfel doar declaraţii care vin din diverse părţi nu rezolvă niciun fel problema”, a afirmat Rafila.

El a precizat că închiderea şcolilor nu a fost nici explicată, nici fundamentată de către specialişti.

“Închiderea şcolilor nu a fost o măsură explicată, nu a fost fundamentată de specialişti şi în momentul de faţă asistăm la o altă dezbatere, eu am remarcat pozitiv atitudinea domnului ministru Cîmpeanu care a fost foarte deschis şi la dialog şi la deschiderea şcolilor, sigur, în condiţii de siguranţă, nu oricum, ţinând cont de contextul epidemiologic local, ţinând cont de vârsta copiilor care ar trebui să beneficieze în primul rând de deschiderea şcolilor, dar semnalele care vin din alte părţi au fost contradictorii şi mi-e foarte greu să trag eu o concluzie apropo de această varietate de opinii la nivelul Guvernului”, a explicat Alexandru Rafila.

El a fost întrebat dacă restricţiile de noapte sunt importante sau am putea renuţa la ele.

“Restricţiile pe timp de noapte sunt importante în ţările în care transmiterea este foarte intensă, aţi remarcat că se întâmplă în Franţa, se întâmplă în Germania sunt chiar mai lungi decât în România. Pe de altă parte, ce mi se pare ciudat este această ruptură între raportările zilnice, între numărul de teste efectuate zilnic şi menţinerea restricţiilor. Adică, ok sunt restricţii pe care putem să le respectăm, nu e niciun fel de problemă, dar care este realitatea situaţiei epidemiologice? Dacă asta este realitatea situaţiei epidemiologice şi avem între 1.500 şi 3.000 de cazuri noi pe zi, înseamnă că România probabil că a trecut de perioada critică şi ar putea să se ia în calcul la nivelul Guvernului chiar şi ridicarea unora dintre restricţii. Dar văd că acest lucru nu este discutat, pe de o parte, iar debanda în ceea ce priveşte testarea continuă”, a mai afirmat Alexandru Rafila.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Zise fiul de tortioar comunist!

  Sa te rogi sa nu ajungi in puscarie, nemernicule! Tic… Tac…
  Ai belit-o!!!

 2. Ăsta se încălzește pe margine pentru funcția de premier.
  Trimiteți-l mai întâi la ciumatolog!

 3. Închiderea scolilor a fost si este justificată. Sănătatea copiilor e cea mai importantă. Dacă sunt sănătoși au toata viata înainte sa recupereze si sa invețe (cei care vor, binenteles).

 4. Adică ceva de genul: dictatorul C. (de la covid) a fugit!!! Sa ridicam restricțiile!!!

 5. Competent trafilatul nevoie mare. Mai ales dupa ce s-a ales cu psd-ul partidul competentei globale. La voi la OMS nu a ajuns vestea ca cei ce au relaxat doar pe baza cazurilor inregistrate au intrat intr-o cumplita revenire a bolii? Cum ar fi Germania, Austria, Italia, Franta…

  • Si ce facem boss, stam pana in 2023 cu copiii acasa si cu masca pe gura ? Bai voi sunteti normali la cap ? Virusul asta va exista mereu de acum inainte.

 6. Normali la cap?
  Niciodată! Unii iubesc restricțiile astea ca pe ochii din cap! Contează si sănătatea psihică a copiilor, iar ce se întâmplă acum, referitor la școala online, doar îi îngreunează. Sigur la 30 de ani le arde lor să mai învețe chestiuni ce trebuiau asimilate în perioada școlii. Ce naivi mai sunteți unii…Ar trebui să vă dați două palme și să vă reveniți, trăiți cu virusul ăsta precum o faceți și cu celelalte si asta e. Viata merge înainte!
  Totul e atât de simplu, voi complicați lucrurile prin frica și neputința voastră!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.