G4Media.ro

Alexandru Muraru (PNL), validat deputat în locul lui Costel Alexe, ales şef…

Alexandru Muraru (PNL), validat deputat în locul lui Costel Alexe, ales şef al Consiliului Judeţean Iaşi

Profesorul universitar Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi, a devenit marți deputat în Parlamentul României, înlocuindu-l pe Costel Alexe, care a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași.

Alexandru Muraru a depus jurământul „faţă de ţară şi popor” la ora 10.30 în faţa plenului Camerei Deputaţilor întrunită în şedinţă solemnă, transmite Agerpres.

Alexandru Muraru, care ocupă prima poziţie pe lista PNL Iaşi la Camera Deputaţilor pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie 2020, este profesor asociat în Ştiinţe Politice şi cercetător ştiinţific la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Este cercetător asociat al Institutului Român de Istorie Recentă. În anul academic 2019 2020 a fost profesor invitat Senior Fulbright la New York University. Este frate cu Andrei Muraru, consilier prezidențial.

A fost consilier la Cancelaria Prim ministrului (2005 2009), director general al Institutului National al Patrimoniului (2013 2014) şi este membru în conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (2014 prezent). Pentru poziţiile sale publice şi lucrările despre regalitate, a fost decorat de două ori de MS Regele Mihai I al României cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate (2008) şi cu Ordinul „Coroana României” în grad de Ofiţer (2015).

El a publicat o serie de volume despre regalitate și Regele Mihai.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O bomboană de băiat.

  2. A ajuns si acest profitor parlamentar! Un derbedeu cu dorinta mare de a parveni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.