G4Media.ro

UPDATE Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara / Intervenția…

sursa foto: captura video

UPDATE Alertă de incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara / Intervenția ISU s-a încheiat fără incidente, iar copiii care au fost evacuați vor fi readuși în spital

UPDATE 22:06

Managerul Spitalului Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, doctorul Adam Ovidiu, a informat că n-a fost vorba despre o flacără deschisă și că fumul a pornit de la o instalație de aer comprimat care a pierdut uleiul. ”Am decis să evacuăm cei 24 de pacienți, pentru a evita orice pericol, dar nu a existat o flacără deschisă. Am scos din funcțiune întreaga instalație de aer comprimat. În acest moment toți pacienții, copii, vor putea fi readuși în spital”, a transmis managerul Adam Ovidiu.

„Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ. 

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime.  14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați,  mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii”, a transmis și ISU Timișoara.

„În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuați în siguranță 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale. Pompierii au acționat pentru ventilarea spațiilor iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloan”, a transmis și Ministerul Sănătății.

Știrea inițială

Degajări puternice de fum miercuri seara la Spitalul Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” în Timișoara. Potrivit informațiilor G4Media, fumul provine din secția de chirurgie ortopedie, de la o stație de oxigen.

„Nu sunt înregistrate victime. Pacienții din interiorul secției urmează a fi evacuați”, informează sursele G4Media.

Degajarea de fum s-a răspândit rapid dintr-o sală a compresoarelor, fiind necesară evacuarea pacienților.

Un număr de 24 de copii au fost evacuați. Mulți dintre copii sunt bebeluși. Ei au fost scoși pe brațe și transportați la autospecialele SMURD.

Știre în curs de actualizare

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează