G4Media.ro

Alegerile pentru Chișinău: Andrei Năstase promite că va scoate barierele instalate în…

Alegerile pentru Chișinău: Andrei Năstase promite că va scoate barierele instalate în cartierele de elită din capitala Moldovei

Candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, promite că, atunci când va ajunge în funcția de primar al capitalei, va scoate barierele instalate abuziv în locurile publice. Andrei Năstase a organizat miercuri, 23 mai, o conferință de presă în preajma sediului Partidului Democrat, menționând că este un exemplu de acaparare a străzilor publice, prin instalarea abuzivă a barierelor și încălcarea accesului liber al cetățenilor, transmite infoprimneo, citată de Rador.

„Dezmățul barierelor auto instalate în cartierele de elită din capitală nu este un fenomen nou. Încă în 2010, a fost sensibilizată opinia publică, prin investigații de presă, că boierii Moldovei sărăcite limitează accesul pe unele străzi din municipiu, prin instalarea barierelor, iar acum, mai nou, și prin instalarea stâlpilor retractabili. După sensibilizarea opiniei publice, bariera de pe strada Bulgară, unde locuiește coordonatorul tuturor relelor din Republica Moldova, Plahotniuc, aceasta a fost demontată pentru o jumătate de an, ca mai apoi să fie reinstalată”, a notat Andrei Năstase.

Potrivit lui, asemenea bariere mai sunt instalate și pe strada Ciocârliei, unde se află reședința familiei Voronin, strada Valentin Guțu, lângă casa fostului șef al CNI, Anatol Donciu, „în preajma castelului lui Iurie Luncașu, tovarășul de afaceri al lui Plahotniuc”. Candidatul PPPDA spune că, potrivit datelor pe care le deține, există cel puțin 25 de bariere auto instalate ilegal în cartiere de elită. „După ce au furat țara, hoții au nevoie de liniște, iar cei jefuiți nu au voie nici măcar să meargă liniștiți pe drumurile și în spațiile publice”, a declarat Andrei Năstase, menționând că se creează impresia că oamenii se află în stare de asediu.

Politicianul a mai spus că este de remarcat tăcerea membrilor fracțiunii PSRM în Consiliul municipiului Chișinău, în frunte cu Ion Ceban. „Domnule Ivan Ceban – fac o adresare către candidatul oligarhiei, candidatul binomului hibrid Plahotniuc-Dodon – unde v-a fost curajul în aceste cazuri ieșite din comun sau nu ați avut dezlegare de la stăpân? Sau, cum spune un vechi proverb, corb la cor ochiul nu-și scoate?”, a notat Andrei Năstase.

„Stimați locuitori ai capitalei, vă promit cu toată responsabilitatea că în calitate de primar al municipiului Chișinău vom avea un oraș care va fi redat oamenilor, locuitorilor, un oraș care să fie al nostru, al tuturor. Un oraș unde nu vom mai avea garduri, bariere instalate ilegal, cu care ne umilesc zilnic hoții acestui stat, pentru că atât la Chișinău, cât și în țară, toți oamenii trebuie să fie egali în fața legii”, a mai spus Andrei Năstase.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit că turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău va avea loc pe 3 iunie curent. Candidații care vor lupta în turul doi sunt socialistul Ion Ceban și liderul PDA, Andrei Năstase. Înscrierea celor doi în buletinele de vot va avea drept principiu ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate la 20 mai curent.

Prin urmare, Ion Ceban va fi primul în buletine, fiindcă a acumulat cele mai multe voturi în primul tur – 91 575 sau 40,97%, iar al doilea – Andrei Năstase, care a acumulat 71 803 voturi sau 32,12%. Menționăm că la alegerile din 20 mai de la Chișinău au mers la urne 225 930 de alegători sau 35,42% din numărul total al celor înscriși în listele electorale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ametitii astia de moldoveni care tariesc in Romania poate fac si ei ceva util pentru tara:
    poate se duc in tara sa voteze, sau poate macar dau un telefon familiei si neamurilor ramase in Moldova si sa le explice cat e de important sa se urneasca la vot.