G4Media.ro

Alegeri europarlamentare: Ce acte le sunt necesare cetățenilor români aflați în străinătate…

sursa foto: Facebook

Alegeri europarlamentare: Ce acte le sunt necesare cetățenilor români aflați în străinătate în ziua votului

Cetățenii români care au reședința într-un stat membru UE au la dispoziție două opțiuni pentru alegerile europarlamentare din 26 mai: să se înscrie pe listele electorale ale statului de rezidență și să voteze viitori europarlamentari ai acelei țări sau să voteze candidații români.

Pentru a vota candidații români la alegerile europarlamentare, cetățenii români din diaspora pot vota în secțiile special amenajate, care vor fi organizate de și anunțate de Ministerul de Externe. Cetățenii români aflați în afara României au nevoie de un pașaport (în cazul în care în ziua alegerilor se află într-o țară din afara Uniunii Europene) sau de o carte de identitate/buletin (dacă se află într-un stat membru UE). Pașaportul simplu sau temporar sau cartea de identitate trebuie să fie valabile cel puțin până în ziua de 26 mai.

Dacă nu se află pe lista trimisă de MAE secțiilor de votate deschise în străinătate, cetățenii români se pot înscrie pe o listă suplimentară și vor da o declarație pe proprie răspundere în care vor preciza că nu au votat deja pe altă listă.

Secțiile de vot din diaspora nu au fost stabilite încă. Vom reveni cu detalii.

Surse: europarlamentare2019.bec.ro, votdiaspora.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...