G4Media.ro

Alec Baldwin solicită angajarea pe platourile de filmare a unor poliţişti care…

Alec Baldwin solicită angajarea pe platourile de filmare a unor poliţişti care să monitorizeze siguranţa armelor / Activiști pentru drepturile omului cereau, în urma morții lui George Floyd, ca studiourile să nu mai folosească poliţişti pe platourile de filmare

Actorul şi producătorul Alec Baldwin cere Hollywood-ului să angajeze pe platourile de filmare poliţişti care să folosească arme reale ori false, anunță News.ro.

El a făcut această solicitare după ce, pe 21 octombrie, în timpul filmărilor pentru westernul „Rust”, a tras cu o armă de recuzită încărcată cu un glonţ adevărat care a ucis-o pe Halyna Hutchins, director de imagine, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

„Fiecare platou de film sau televiziune care foloseşte arme, false sau altfel, ar trebui să aibă un poliţist angajat de producţie pentru a monitoriza siguranţa armelor”, a publicat el luni pe Twitter. Un printscreen al mesajului lui a apărut şi pe contul său de Instagram.

Înaintea incidentului de pe platourile de filmare din New Mexico, a spus şeriful din Santa Fe, Baldwin a primit arma din partea asistentului de regie, care i-a spus că nu este încărcată, pentru a repeta scena. La o zi după, actorul a scris că este „şocat şi întristat” de tragedie.

Apelul lui de acum vine la câteva luni după ce un grup activist a reiterat cererea ca studiourile să nu mai folosească poliţişti pe platourile de filmare sau la evenimente, în urma incidentului care a dus la moartea lui George Floyd, în Minneapolis, în custodia ofiţerilor.

Cererea iniţială a fost făcută de grupul BLD PWR ca parte a scrisorii „Hollywood 4 Black Lives” semnată de Tessa Thompson, Tiffany Haddish, Cynthia Erivo şi alţii în încercarea ca Hollywood-ul să renunţe la legăturile cu poliţia şi să forţeze industria să investească mai mult în creatorii de culoare.

Săptămâna trecută, unul dintre avocaţii armurierului producţiei „Rust” a spus că e de părere că cineva a încercat să saboteze filmările punând un glonţ adevărat în cutia cu muniţie falsă.

Sursa foto: Twitter/Alec Baldwin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Domnul fofileaza. Politia romana ucide mai bine decat asasinii de platou.

  2. Leftism is a mental disorder.

  3. Doar un avocat american poate pretinde ca un armurier calificat (sau nu era?) nu distinge cu ochiul liber un cartus orb de unul cu glont, luând ca prostu’ din cutie tocmai cartusul cu glont.