G4Media.ro

Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud rămân în carantină pentru încă șapte…

Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud rămân în carantină pentru încă șapte zile

Orașele Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud rămân în carantină pentru încă șapte zile, transmite Alba24. Măsura a fost luată în noaptea de luni spre marți, după ce INSP a precizat faptul că „măsura carantinării nu și-a atins scopul.

Mai exact, la sfârșitul celor 14 zile de carantină s-a înregistrat un trend descendent în unele UAT-uri precum Sebeș și Abrud, așa că cele două localități nu au mai avut nevoie de carantină suplimentară. În schimb, la Alba Iulia unde se preconizează un număr ridicat de vizitatori cu ocazia Zilei Naționale a României, dar și la Blaj și în comuna Ciugud unde incidența este una ridicată, CJSU a propus și votat prelungirea carantinei cu încă șapte zile.

„În urma votului exprimat in cadrul CJSU Alba, s-a luat hotararea de prelungire cu 7 zile a acestei măsuri, pentru UAT-urile Alba Iulia, Blaj și Ciugud, măsura luată cu scopul de protecție a populației precum ți de atenuare a impactului asupra sistemului sanitar dar și pentru continuarea trendului descendent înregistrat din perioada de carantina până la atingerea unui nivel de risc acceptabil”, a precizat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Sursa: Alba24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ieri, pe timp de zi, primarul orașului Alba Iulia anunța ieșirea din carantină și invita români în pelerinaj în orașul unirii. În noaptea de luni spre marți, la indicațiile INSP, CJSU hotărăște pe dos, Alba Iulia nu iese din carantină. Alba-neagră guvernamentală !

  2. Decizie cusută cu ață galbenă.

  3. Aseara ziceau ca totul e ok, la ora 1 noaptea s-a schimbat. Stupid.
    Alba-Iulia in carantina de Ziua Romaniei? Sunteti siguri, chiar doriti sa intre AUR in Parlament?

  4. legal nu sunt in carantina, pentru ca nu a fost publicat in monitorul oficial. Nu ai cum publica in Monitorul Oficial retroactiv https://ziarulunirea.ro/de-rasul-lumii-legal-alba-iulia-blaj-si-ciugud-nu-sunt-inca-in-carantina-666293/