G4Media.ro

Ajutorul României în Liban: Opt tone de echipament medical, 2000 de flacoane…

Ajutorul României în Liban: Opt tone de echipament medical, 2000 de flacoane de ceftriaxone și sprijin în coordonarea echipelor de intervenție

În urma exploziilor care au devastat capitala Libanului, și România va contribui cu un ajutor umanitar – anunță premierul Ludovic Orban.

Mai precis, România va trimite în Liban 2.000 de flacoane de ceftriaxone, ca ajutor umanitar pentru înlăturarea urmărilor dezastrului provocat de explozia din Beirut.

Cantitatea de ceftriaxona va fi predată reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pe bază de proces verbal de predare – primire şi aviz de însoţire a mărfii, la Baza 90 Transport Aerian.

De asemenea, vor fi transportate în Beirut și opt tone de materiale medicale, necesare gestionării efectelor exploziilor care au avut loc în 4 august, în portul din Beirut.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Guvernul României, societatea civilă și reprezentanții diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forțele Aeriene Române s-au implicat în acest demers și au pus la dispoziție două aeronave ( C-130 Hercules și C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor”, se precizează în comunicatul de presă al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Două cadre ale DSU vor însoți echipajul care va asigura transportul aerian și vor asigura predarea materialelor medicale către autoritățile responsabile din Liban.

Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecție civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autoritățile în coordonarea forțelor de intervenție și a asistenței internaționale, se mai precizează în comunicat.

 

Sursa Foto: liban explozie beirut/captura

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Poate il dam pe Arafat si gasim un epidemiolog in locul lui.

  2. ar trebui sa contribuim mai mult…eventual si cu niste bani

  3. Un stat falimentar se face ca ajuta un alt stat falimentar!

  4. In medicina suntem primitivi. Bani, alimente, materiale de constructii pentru sinistrati, etc.

  5. Sistemul medical romanesc nu e in stare sa-si ajute cetatenii.Bine ca arunca la altii.

  6. Ce comentarii penibile și jenant de fatalistice poți citi aici. Vai de voi