G4Media.ro

Agenţia de spionaj extern din Germania și-a deschis cont pe Instagram în…

Agenţia de spionaj extern din Germania și-a deschis cont pe Instagram în încercarea de a atrage tineri recruţi

Agenţia de spionaj extern din Germania (BND) şi-a lansat luni propriul cont pe Instagram, o reţea de socializare populară în rândul adolescenţilor şi tinerilor, relatează DPA, citată de Agerpres.

Prima postare a fost ‘Salutări din Berlin-Mitte’, Mitte fiind cartierul din centrul capitalei germane unde îşi are sediul BND.

Agenţia a luat decizia de a se lansa pe Instagram în încercarea de a atrage tineri recruţi.

Un angajator modern trebuie să fie prezent acolo unde îşi petrec timpul tineri strălucitori, a declarat pentru DPA, la Berlin, preşedintele BND, Bruno Kahl.

Iniţiativa este o uşoară schimbare de strategie, pentru că agenţia de informaţii era cunoscută până acum pentru faptul că stătea cât mai mult posibil ferită de ochiul public.

BND are un site modern şi, în plus, în noiembrie 2018 şi-a lansat un canal şi pe portalul video YouTube, însă are doar puţin peste 1.000 de abonaţi.

În martie, acest serviciu secret a început o campanie pe Twitter pentru recrutarea de experţi din rândul hackerilor. Totuşi, BND nu intenţionează să aibă propriul canal pe Twitter.

Agenţia de informaţii interne, cunoscută oficial sub numele de Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), are peste 28.000 de urmăritori pe Twitter.

Însă acest pas fără precedent de a activa pe reţelele de socializare este considerat un moment de răscruce în cadrul BND.

Agenţia speră să ajungă la o audienţă de până la 60.000 de utilizatori de Instagram pe lună.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Interesant ! Au filala si la bucuresti?

  2. Eu n-as accesa Instagram… Este aberant ca o agentie de informatii sa recruteze on line. De obicei astia vaneaza oamenii, nu invers. Fiti seriosi, o fi vreun ONG rusesc care atrage troli pe la Kremlin.

  3. @ Jack -ai dreptate ! spionii nu se recruteaza prin fortele de munca Sa fim seriosi ! asta a fost clar bagata de rusi ca sa arate ca si altii respectiv nemtii spioneaza Si daca nemtii sint in nato rezulta ca-i vor spiona pe ei ( rusii ) Fantastic de diabolica masinaria ruseasca de propaganda si dezinformare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.