G4Media.ro

Aeroportul Braşov va fi operaţional de la 1 noiembrie 2022 / În…

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Aeroportul Braşov va fi operaţional de la 1 noiembrie 2022 / În primul an de activitate se preconizează a fi active 5 destinații

Pentru primul an de activitate este aşteptat un trafic de 300.000 de pasageri, iar estimările au fost calculate în funcţie de discuţiile pe care le-au avut autorităţile locale din Braşov cu operatorii aerieni, anunță Bună Ziua Brașov.

Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, spune că se află permanent în discuţii cu operatorii aerieni precum Compania Naţională TAROM, Blue Air, WIZZ Air, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, El Al, Air Bucharest. În primul an de activitate, autorităţile locale se aşteaptă ca de pe aeroportul din Braşov să fie operate cinci destinaţii.

Cu toate că autorităţile estimează că aeroportul va putea fi deschis în 1 noiembrie a acestui an, mai sunt de finalizat activităţi de ordin tehnic, juridic, organiza­toric, ceea ce ar putea duce la întârzieri cu impact asupra datei propuse.

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. din 2023, nu 2022, zice bzb

 2. Ce PR bun au tovarășii progresiști pe această publicație Independentă.

 3. Daca pînă și pensionarii au bani de avion nici nu ma mira ca le face aeroport.
  Și totusi peste tot auzi ca vai mama ce pensii mici pina in 20770

 4. Una zice titlul, alta articolul.

 5. Capitala administrativă a României ar trebui mutată la Brașov. Lucrul asta se poate întâmpla treptat, pe parcursul a 20-30 de ani fără un impact financiar major. Mai întâi se poate face simbolic, pe hârtie. Bucureștiul ar urma să rămână capitală economică. E o necesitate mutarea capitalei!

 6. Eu nu sunt foarte convinsa ca acest aeroport situat la mica distanta de alte aeroporturi(Bucuresti, Sibiu, Bacau, Tg Mures) va fi eficient!
  Va fi o concurenta serioasa pentru Aeroportul Brasov, fix cum e situatia cu Aeroporturile din Nordul Romaniei: concurenta mare intre cele din Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Oradea, Tg Mures si Suceava!!

 7. Stimata d-na lili , pentru Brasov aeroportul este vital din mai multe puncte de vedere : economic ,toti investitorii care au afaceri in jud. Brasov, aterizeaza ori la Sibiu ,ori la Bucuresti si fac cam 3 ore pe niste sosele supra aglomerate ,2. Orice eveniment atat cultural cat si sportiv are un punctaj mare daca se bifeaza existenta aeroportului 3.exista un mare numar de cetateni din Brasov,Covasna , Harghita care folosesc acest tip de transport 4. Brasovul este un judet turistic si datorita (din cauza) marelui conducator Basescu cel vanzator de vapoare ale Romaniei in interes propriu Brasovul a ramas si fara spitale , fara autostrazi si cat pe ce si fara aeroport in schimb aeroportul din Cluj a beneficiat de o pista noua (a doua) si nu in ultimul rand in caz de calamitati ,conflict militar etc. este un mijloc rapid de aprovizionare respectiv evacuare. Grija noastra cea mai de pe urma ar fi ce o sa faca concurenta(Vezi vecinii). Din pacate multi basisti acum sunt in PNL si chiar in PSD ,sa speram ca nu mai au puterea sa bage bete in roate .