G4Media.ro

ADVERTORIAL Violeta Alexandru (PNL): ”Vom corecta în Parlament toate populismele, toate legile…

ADVERTORIAL Violeta Alexandru (PNL): ”Vom corecta în Parlament toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD”

Violeta Alexandru, președintele PNL București, a anunțat, joi, prioritățile legislative ale filialei liberale în noua legislatură a Parlamentului, care cuprind cinci mari obiective, printre care și corectarea „tuturor populismelor și a legilor călcate în picioare de PSD”.

”În primul rând vom corecta toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD. Sprijinul pentru mediul de afaceri, pentru păstrarea locurilor de muncă anul viitor are nevoie de corectarea tuturor populismelor cu care PSD a tratat iniţiativele guvernamentale”, a spus Alexandru.

Președintele PNL București a arătat că obiectivul PNL este să se asigure că din Parlament toate deciziile guvernamentale beneficiază de sprijinul necesar pentru a ajuta în continuare atât antreprenorii cât şi românii să-şi păstreze locurile de muncă.

”În activitatea mea la minister m-am lovit aproape zilnic de o atitudine a PSD menită efectiv să submineze, să facă programele guvernamentale de sprijin pentru antreprenori şi pentru angajaţi să nu funcţioneze. PSD se bucură dacă noi eşuăm şi dacă nu ducem la îndeplinire programele de sprijin pe care le-am iniţiat. Primul scop este să corectăm toată această avalanşă de amendamente care au făcut acte normative ale Guvernului să fie inaplicabile”, a spus Violeta Alexandru.

O altă prioritate a liberalilor, în noul Parlament, se referă la asigurarea unui cadru legal pentru a crește calitatea vieții, în Capitală și în marile municipii. ”Ne propunem să iniţiem un pachet de norme care să ajute bucureştenii să acceseze servicii de calitate, indiferent de sectorul în care locuiesc. Nu este normal ca între sectoarele Capitalei calitatea şi costul serviciilor de utilitate publică să difere atât de mult”, a spus ea.

Liberalii își propun să sprijine părinţii care doresc să revină la serviciu până la perioada de doi ani de creştere a copiilor.

”În acest sens, pentru că ştim că ceea ce lipseşte este infrastructura, dincolo de sprijinul financiar, vom iniţia în primele luni un proiect care să sprijine angajatorii cu peste 50 de angajaţi să dezvolte în incinta companiilor sau instituţiilor spaţii de creşe pentru copiii angajaţilor. Este o măsură care va ajuta atât părinţii cât şi administraţia în soluţiile limitate pe care le are de construire de creşe în centrul Capitalei, în zonele populate în care de fapt lucrează părinţii”, a afirmat liderul PNL Bucureşti.

Digitalizarea este al treilea obiectiv pe care PNL și-l propune.

”România și Bucureștiul cu precădere trebuie să se modernizeze. Digitalizarea, folosirea tehnologiei pentru accesarea facilă a serviciilor publice nu este doar un obiectiv guvernamental, ca Guvernul să poată să dezvolte toată infrastructura prin care cetățenii să fie la un click distanță față de serviciile publice, trebuie să existe sprijin în Parlament și ne asumăm ca toate inițiativele, care prevăd hârtii, documente, tot felul de alte lucruri clasice pe hârtie, să fie simplificate, modernizate și înlocuite cu servicii electronice, care să faciliteze accesul oamenilor la servicii de calitate”, a arătat Violeta Alexandru.

Al patrulea obiectiv al PNL în Parlament îl reprezintă sprijinul pentru educația tinerilor.

 • ”Să vă dau doar un exemplu, proiectul pe care colega mea, Mara Mareș îl va susține în primele luni în Parlament. Este vorba despre bacalaureatul internațional. Vrem să dăm o șansă tinerilor să se pregătească atât prin frecventarea unor module teoretice, care să-i treacă prin tot ce înseamnă sistem de pregătire pentru un mod de învățare activ, inclusiv o componentă de voluntariat pe care o încurajăm să se dezvolte în școlile din România. Unde tinerii să fie compatibili în modul în care acumulează cunoștințe, cu sistemele de învățământ din străinătate. Mă adresez părinților acestor copii, înțelegem eforturile pe care ei le fac pentru ca proprii copii, luând în considerarea posibilitatea de a studia și în străinătate, să plece din România cu un bagaj de cunoștințe și cu un mod de a învăța, care să fie armonizat cu modul în care se studiază și, mai ales, se conectează copilul la comunitate și la nevoile acestora, așa cum se întâmplă în străinătate. Bacalaureatul internațional va oferi copiilor dumneavoastră șansa de a-și continua studiile în străinătate având un mod de a învăța și de a lucra, care sa-i sprijine mai departe în viață profesională”, a spus Alexandru.

Un obiectiv „major” al PNL București, în următorii 4 ani, îl reprezintă revizuirea Constituției.

”Constituţia României are nevoie să fie modernizată. Ne angajăm să contribuim inclusiv pentru punerea în aplicare a Referendumului iniţiat de preşedintele României în 2019. Desigur, prin juriştii care sunt membri ai echipei PNL Bucureşti, ne vom implica în proiecte care să vizeze reformarea CCR”, a spus Violeta Alexandru.

Notă: Articol susținut de Partidul Național Liberal

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Pensia publica vreau sa fie asigurata la nivel de sprijin social ( 1000 de lei de exemplu ) din sumele imense ce se incaseaza prin taxarea consumului . Nu din salarii . Din salariu fiecare cetatean sa se indrepte cu sumele ce le decide singur catre forme de investitie . Si sa beneficieze , atunci cind se retrage din activitatea profesionala , de sumele ce le-a economisit personal .

  Parlamentul trebuie redus la jumatate ca numar si beneficii . Fara imunitate si cu mandat de 2 ani . Posibilitate de demitere a oricarui parlamentar prin vot electronic in circumscriptia unde a obtinut mandat .

  Eliminarea din legislatie a institutiei numita ,, Consiliu judetean ,, . E inutila si consumatoare de resurse imense .

 2. Da, da si altceva va mai propuneti sa mai faceti?
  Eu inca astept sa vad daca ati rezolvat apelul mamei aleia dat in presa pe edupedu.
  Tot astept de 30 de ani. Si voi astepta mult si bine. E posibil sa nu poata vota presedintele unui partid important din Romania la alegeri din lipsa cadrului legal? Cam cum vine asta?

 3. Cine, voi, veţi corecta? Voi, adică Cătălin Predoiu împreună cu Alina Gorghiu şi cu Klauss Iohannis? Nu le mai corectaţi, măcar lăsaţi-le aşa!

 4. Vom digitaliza, vom revizui Constituția, vom revizui legile justiției, vom face și vom drege. Totul la viitor. La fel sa promis cu autostrăzile, cu spitalele. De 30 ani același VOM, VOM, VOM. Și rezultatele se văd = NIMIC. Cu toții, PNL+PSD niște gargaragii.

 5. Sunt îngrozit numai la anunțul intenției!
  Cum credeți că vor corecta niște politruci incompetenți, care ascultă orbește de dictatorul de la Cotroceni și nu sunt în stare sa emită o reglementare constituțională, erorile altor politruci?!

 6. ce frumos mai mint si astia, dar vedem rezultatele lor in guvernarea asta

  ar ptuea da un OUG pentru PENSIILE SPECIALE, nu am auzit pe nimeni de la PNL sa faca asta ..

  • Puteau da oug pentru multe, dar nu au vrut!
   Sunt doar niște curve mincinoase și fricoase!

  • marcele nu mai bate cimpii nu puteau .

  • Ce noroc că există și ”curve” curajoase. La sputnik. D-alea care cum văd un ”oug” cum îl bagă în gură. Până acuma, că PNL e ca PSD care ”dădea oug-uri pentru multe”. Acuma, că ”nu au auzit pe nimeni sa faca asta”. După ce Parlamentul și CCR-ul controlate de mafia PRO-USL-PSD au blocat legea de eliminare a pensiilor speciale.

 7. Cu cine să corectați femeie că ați transferat juma de pesede în penele şi restu s de la pedele

 8. La ce vă puteți aștepta de la Orban, Cîțu, Alexandru și ceilalți politruci PNL, care nu au ținut seama de sugestiile neoficiale ale BNR și Consiliului Fiscal de introducere a impozitării progresive, iar ei s-au prefăcut că nu au auzit?!

 9. Vorbarie goala, suntem satui de promisiuni iar voi ati venit cu 340 de PAGINI de promisiuni(PSDragnea ne-a MINTIT „decat” in 188 de PAGINI!!) in noul Program de guvernare(al 3-lea intr-un AN!), astept sa vedem cam cate pagini vor umple REALIZARILE!
  Dupa cum ati „indeplinit” promisiunile din primele 2 Programe de guvernare(cel de la Investirea Guv Orban 1, respectiv Orban 2!), adica mai NIMIC, am rezerve ca veti depasi 50 de PAGINI de REALIZARI la final de mandat!
  A-propos de promisiunile PNListe, aseara la B1 TV, la emisiunea lui Tudor Musat erau pe telefon Marius Budai(PSD) si Alina Gorghiu(PNL) si se balacareau pe tema Pensiilor speciale!
  Cat tupeu la Alina Gorghiu care a atacat continuu PSD acuzandu-l ca Pensiile speciale sunt opera PSD, cand de fapt dna Gorghiu insasi ea fost INITIATOARE alaturi de alti parlamentari a
  Legii pensiilor speciale pentru piloți, mecanici de zbor și stewardese!
  Mai mult, Președintele de acum al PNL, Ludovic Orban, care avea, în 2015-2016, calitatea de deputat, fie a votat pentru reinstituirea pensiilor speciale, fie s-a abținut de la vot.
  Orban a votat explicit în favoarea reintroducerii pensiilor speciale pentru diplomați și pentru personalul de la birourile de comerț exterior, pentru piloți, pentru mecanici de zbor și pentru stewardese și pentru toate cadrele MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.
  Altfel spus, pentru reintroducerea a circa 96 la sută dintre pensiile speciale aflate azi în plată!
  Pe aceeași linie cu votul lui Orban a fost și votul Partidului Național Liberal.
  Azi, in campanie electorala, la TV, PNL e mare acuzator al PSD ca a introdus Pensiile speciale, PNLeii au „uitat” ca si ei au Votat alaturi de PSD de cele mai multe ori!
  Rusine!!

  • Exact de asta nu votez PNL, iar eu nu aștept să-i văd realizarile pentru că ar însemna că iar aș pierde 4 ani degeaba!!!!!

  • tu voteaza psd marcele

  • lili iar te prefaci usrista in fapt votezi cu psd

  • ca si marcel dealtfel

  • Pina in prezent si America si UE sau exprimat foarte clar presedintele Iohannis si PNL-Orban sunt singurii ce sau dovedit responsabili si singurii care vor si pot sa democratizeze tara . Sa le uram succes in alegeri . fiti destepti si nu mai votati perdantii .

  • @m
   Vezi ca a inceput scoala online!

  • @m, ne pupi pe amândoi!

 10. Minciuni marca PNL. PNL, PSD, aceeasi mizerie. Am mai auzit ca PNL vrea sa faca si sa dreaga, la promisiuni, PNL e campion, dar cand a fost la putere ce a facut? PDL, USL, astea ce au fost? Mafii si atat.

 11. Care populisme cocoana? Salariul minim , o pensie mai decentă sau alocații mai mari ptr copiii care aceste înșiruite nu sunt nici la jumătate din nivelul UE. Mai degrabă PNL a anulat taxa pe lăcomie, a anulat taxe și impozite ptr multinaționale au dat banii fraților Micula. Să vă fie rușine.

  • Perfect adevărat, eu sunt profesor iar PNL se opune vehement măririi salariilor profesorilor. Din această cauză toți bugetarii trebuie să voteze împotriva PNL ului.

 12. Nu uita Darie:
  USL=PSD + PNL

 13. Doamna Violena Alexandru, pareti o persoana ok printre ce fauna se vede la PNL, mai ales prin tara.

  Eu zic ca ati putea incepe prin a va cere iertare pe ce ati facut, ca nu e PSD singur de vina.
  Acum nici 7 ani, PNL vota cot la cot cu PSD in martea neagra. Fara nimeni care sa se opuna. Tot partidul.

  Acum 5 ani, ati votat cot la cot cu PSD-ul alegerea primarilor intr-un singur tur, mizerie prin care v-ati pastrat primariile din Ardeal, dar ati data toata Moldova si tot sudul tarii PSD-ului, inclusiv Bucurestiul.

  Acum 4 ani ati refuzat alianta cu USR si ati dat practic pe tava Bucurestiul lui Firea si PSD-ului, organizatia PNL de dinainte de cea condusa de dumneavoastra, adica echipa Busoi, fiind in blat total cu PSD-ul.

  PSD a luat scorul pe care l-a luat in 2016 pentru ca oamenii nu au mai reusit sa faca nicio diferenta intre PSD/Dragnea/Ponta si PNL, dupa atatea blaturi sinistre. Epoca Dragnea vi se datoreaza in mare parte.

  Cereti scuze si explicati convingator cum va veti schimba. Doar ca nu stiu ce ati putea sa imi spuneti. Ca nu depinde de dumneavoastra. ii vad in spate pe Florin Roman, pe Blaga, pe Falca, pe Flutur, pe Sigartau si asa mai departe. Dumneavoastra si Ciprian Ciucu nu puteti schimba partidul numit PNL. Oameni excelenti precum Ovidiu Raetchi sau Adriana Saftoiu nua au prins nici macar listele. Au intrat insa in pozitii eligibile Anisie sau Daniel Constantin sau Sorin Câmpeanu sau Costel Barbu, dublu condamnat penal . Cu acesti oameni ne promiteti reformarea tarii? Refacerea legilor justitiei? Digitizarea? Reformarea sistemuluid e educatie?

  Nttzzz, prost e cine va crede. Eu nu votez PNL. O sa votez USRPlus.

  • Ai zis bine „păreți” pentru că doar pare!
   M-a păcălit și pe mine în primele 2 luni de ministeriat al ei, mușcasem momeala!
   Este o politruca pur-sânge care a învățat foarte bine să manipuleze. Doar asta a făcut la viața ei!

 14. Daca erati poame bune nu se intamplau atatea hotii, talharii si crime. Calaul Iohannis a scris cea mai neagra perioada din istoria romanilor.

 15. G4Media, m-ati reconvins: In adancul vostru sunteti PNL-isti … (Nu mi se pune comentariul, perfect decent, d’asta zic …)(Ziceam si eu ca si-au sapat PNL-istii groapa Exceptional –cu accent de Piersic– si ca pt. asta or sa plateasca …) Ce-i asa ‘vulgar’ ?

  Astia dau vina pe tapi ca acum 1 800 000 de ani, n-au invatat absolut nimic si sunt de-o iresponsabilitate infinita. D’asta PSD-ul o sa se razbune cu pofta …

  (Ceeea ce, sincer, ne prinde bine, cu cat se anihileaza intre ei mai repede cu atat mai bine…)

  „Cand cinci se cearta al saselea a tulit-o cu banii, viata si mustata.” :))

  • **Cand ma mananca nasul inseamna ca Securistii(PNL-isti) ma vorbesc de rau … Sa dea drq. -n drq. daca intelege careva cum functioneaza lumea asta … Ma bucur ca va ganditi la mine, ce sa mai. :))

   Am fost descantat cand eram mic, la cat de superstitiosi sunteti e clar ca nu aveti dubii asupra puterii intunecate ce-o venerati inconstient si care o sa va manance pe toti. :))

 16. *Ar fi minunat ca pe viitor PSD-istii sa se apuce de bagat la puscarie PNL-isti si nu numai … (60% din partidul lor, minim, sa iasa ceva frumos, sa nu zica lumea ca fac discriminare…) Fac rost si de cateva miliarde, o splendoare, ce sa mai …

  Pe cat pariu ca-n casa lui Daddy merge centrala ? :))