G4Media.ro

Adunarea Națională a Franței cere includerea mercenarilor Wagner pe lista UE a…

Foto: Adunarea Națională a Franței

Adunarea Națională a Franței cere includerea mercenarilor Wagner pe lista UE a organizațiilor teroriste

Deputații francezi au adoptat în unanimitate un text prin care se solicită ca grupul paramilitar rus Wagner să fie inclus pe lista organizațiilor teroriste a Uniunii Europene, relatează Franceinfo.

Propunerea de rezoluție fără caracter obligatoriu, depusă de deputatul partidului Renaștere (centru) Benjamin Haddad, vizează în special „numeroasele abuzuri [ale grupului Wagner] împotriva populației civile” din Ucraina și Africa. Textul a fost co-semnat de deputați din diferite grupuri parlamentare pro-prezidențiale, dar și de aleși din rândurile Socialiștilor, Ecologiștilor și Republicanilor (centru dreapta).

Rezoluția este menită să „trimită un mesaj politic și simbolic, un semnal care denunță Wagner și activitățile sale (…) ca fiind teroriste”, spune raportorul Benjamin Haddad. Textul citează serviciile de informații germane, potrivit cărora grupul paramilitar „a participat la execuții sumare, mutilări și acte de tortură comise împotriva civililor în orașul ucrainean Bucea”.

Parlamentul Lituaniei a adoptat deja la jumătatea lunii martie o rezoluție în care se afirmă că „Wagner este o organizație teroristă”, ceea ce a atras mulțumiri din partea guvernului Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...