G4Media.ro

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă membru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa pentru un mandat de 3 ani / Alexandru Rafila a avut această calitate în perioada 2014-2017

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa pentru un mandat de 3 ani, a anunțat ministerul, miercuri, într-un comunicat de presă.

„Astăzi, 14 septembrie a.c., Conf. univ. dr. Adriana Pistol a fost aleasă în calitate de membru în Comitetul Permanent al OMS Europa. Această structură este unul dintre organismele de conducere ale OMS Europa și din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanți aleși ai 12 din cele 53 de state membre ale regiunii”, se precizează în comunicat.

Potrivit site-ului OMS Europa, Comitetul permanent al Comitetului regional (SCRC), un subcomitet al Comitetului regional al OMS pentru Europa, cuprinde reprezentanți din 12 țări, fiecare membru fiind ales de Comitetul regional pentru un mandat de 3 ani.

Reunindu-se de mai multe ori pe an, SCRC: acționează în numele și reprezintă Comitetul regional și se asigură că deciziile și politicile Comitetului sunt puse în aplicare; consiliază Comitetul regional cu privire la chestiunile care îi sunt adresate de către acesta; consiliază directorul regional al OMS pentru Europa, după caz, între sesiunile Comitetului regional; și raportează Comitetului regional cu privire la activitatea sa.

Actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a fost, la rândul său, în perioada 2014-2017, Membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS pentru Europa. În următorii trei ani, Alexandru Rafila a fost membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. A primit si d-na o sinecura mica. Bine ca s-a dus, sa-i dea Dumnezeu si OMS sănătate.

  2. Răfăilă o să-și bage tot familionul la OMS, doar le-a plătit deja salariul pe 50 de ani 😂😂😂