G4Media.ro

Acuzații de campanie ”ilegală, pe bani publici”, din cauza unei sintagme: Alianța…

Acuzații de campanie ”ilegală, pe bani publici”, din cauza unei sintagme: Alianța USR PLUS a reclamat la BEJ Alba o legătură între panourile de informare ale Primăriei Alba Iulia și mesajele electorale ale candidatului liberal care conduce instituția

Alianța USR PLUS a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) Alba cu privire la o serie de panouri stradale amplasate de Primăria Alba Iulia în oraș, în care sunt prezentate investițiile și planurile administrației locale.

Motivul îl reprezintă o sintagmă care se regăsește atât pe aceste panouri, cât și pe materialele de campanie ale candidatului PNL la primărie, Voicu Paul, care este în prezent viceprimar cu atribuții de primar. BEJ Alba a admis sesizarea USR PLUS și a dispus înlăturarea materialelor menționate, dar primăria a contestat decizia.

Legătura dintre panourile ”de informare” ale primăriei și cele electorale, ale candidatului liberal, este realizată indirect printr-o sintagmă aflată pe atât pe panourile insituției dar și pe materialele electorale: ”#CreștemAlbaIulia”.

Mai exact, este vorba despre 25 de panouri, 9 cilindri și o prismă prin intermediul cărora Primăria Alba Iulia expune proiectele derulate în oraș: de la iluminat public stradal, la piste de biciclete sau investiții de mare anvergură în viitor.

Sesizarea a fost înregistrată la BEC în 9 septembrie, iar o primă decizie a venit căteva zile mai târziu, în 12 septembrie.

”Voicu Paul și echipa PNL folosesc ilegal bani publici pentru promovarea electorală, bani cu care au realizat panouri stradale asociate candidatului liberal și pe care le-au amplasat în zone publice din Alba Iulia (…) Situația este cu atât mai gravă cu cât toate aceste materiale ar fi fost realizate cu bani europeni, obținuți pentru diferite proiecte ce se află în implementare în Alba Iulia. Având în vedere gravitatea acestor fapte și presupunerea rezonabilă a existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni, cerem public autorităților competente să se sesizeze și să pună în mișcare cercetarea prealabilă în acest caz” se arată într-un comunicat al Alianței USR PLUS.

În replică, reprezentanții primăriei au comunicat faptul că materialele au fost plasate din data de 5 august și fac parte din campania de informare a locuitorilor Municipiului Alba Iulia despre activitate de investiții pe termen lung și mediu pe raza UAT Alba Iulia.

În hotărârea pe care a emis-o (dar nu a postat-o public), BEJ a reținut că ”grafica, conținutul, momentul amplasării, nu pot fi considerate ca simple mesaje de interes public ci au drept scop realizarea de către potențialii alegători ale unei asocieri implicite între proiectele prezentate și candidatul Voicu Paul, candidat la funcția de primar din partea Partidului Național Liberal. Astfel chiar dacă publicitatea electorală realizată este indirectă, aceasta este de natura evidenței, în condițiile în care asocierea dintre sintagma #creștemalbaiulia și candidatul Voicu Paul este fără echivoc, iar prin acest aspect corborat cu esenta mesajelor de pe panourile publicitare se transmite un mesaj electoral clar”.

FOTO: Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Vedeți cu cine vă aliați? Mai bine încet, singur și sigur decât să vă pătați cu gălbejeală! O să ajungeți la fel de huliți ca și PNL după ce s-a aliat cu PSD,

  2. USR=PNL=PSD=PCR

  3. Ce fac șnapanii ăștia de la PNLeu seamănă la fel de bine cu ce fac ciumalăii la București, banii publici investiți în spoturi publicitare la tv sau, după caz, panouri amplasate în oraș în plină campanie electorală. În condițiile date, unde este deosebirea dintre cele două mafii care au prăduit și prăduiesc această țară? Un popor slab educat, ușor manipulabil, luat captiv de niște borfași mizerabili! Rareșică, îl știți voi, insul care a eliminat în secunda 2 pensiile speciale, cel care a pus capăt traseismului și garantul corectitudinii și adevărului absolute, latră atât de tare pentru că știe, cine zbiară mai puternic are șanse de câștig, nu mai sunt necesare faptele, pentru că oamenii sunt naivi și posedă puțini neuroni. Nu le sunt suficiente milioanele luate de la stat pentru finanțarea partidelor politice, folosesc și bugetele publice locale în interes personal. Scăpăm de ăștia numai în momentul în care dispare România, suntem prea cretini pentru a ne trezi vreodată!

  4. Si in Corbeanca sunt puse afise cu continut electoral (lauda reusitele actualului primar) platite din banii publici. Bej ?

  5. Sa vedeti la craiova angajatii de la primarie adusi de olguta pzd, stau pe fb si reposteaza ce scrie olguta si ceilalti din birou dau like-uri.Cica cu aceasta generatie de tineri comunisti voi aveti speranta la cevz.Halal selectie de cadre in partid cand hahalere ajung la conducerea acestora