G4Media.ro

Actorul canadian Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a…

Actorul canadian Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a ucis mama

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020, potrivit BBC.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în serialul pentru adolescenți Riverdale, a fost condamnat miercuri la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Vancouver.

Procurorii au declarat că acesta a complotat, de asemenea, pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau.

Grantham a recunoscut că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian în casa lor, la nord de Vancouver, a precizat instanța.

Într-o înregistrare video făcută cu camera sa Go-Pro după crimă, actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce spunea: „Am împușcat-o în ceafă”.

După ce a băut bere și a fumat marijuana timp de câteva ore după crimă, a urcat în mașina sa cu trei pistoale, muniție și 12 cocktailuri Molotov pe care le făcuse, precum și provizii de camping și indicații pentru a ajunge la reședința Rideau Cottage a premierului Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, înainte de a se întoarce și de a conduce până la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama”.

De asemenea, Grantham a luat în calcul posibilitatea de a comite un act de violență în masă la podul Lions Gate din Vancouver sau la Universitatea Simon Fraser, unde a fost student, înainte de a întoarce mașina și de a se preda.

Fostul copil-actor Grantham a apărut într-un episod din serialul Riverdale în 2019 și a jucat, de asemenea, în drama fantastică Supernatural, precum și în filmul Diary of a Wimpy Kid din 2010.

Grantham a fost în arest preventiv în ultimii doi ani și jumătate.

În timpul procesului, avocații săi au susținut că acesta s-a luptat cu anxietatea și depresia clinică și că și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora în lunile care au precedat uciderea mamei sale.

El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată pentru primii 14 ani din pedeapsa pe viață.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Bai frate, „Doamne ferește și apara-ne!* cum zice romanul!