G4Media.ro

Activităţile ilegale cu criptomonede au atins în 2021 un nivel record, însă…

sursa foto: Pexels

Activităţile ilegale cu criptomonede au atins în 2021 un nivel record, însă ponderea rămâne la doar 0,15% din totalul tranzacțiilor

Activităţile ilegale cu criptomonede au atins în 2021 un nivel record, în funcţie de valoare, adresele ilicite primind 14 miliarde de dolari în monede digitale, în creştere cu 79% faţă de 7,8 miliarde de dolari în 2020, potrivit unui blog al firmei de analiză blockchain Chainalysis, publicat joi, transmite Reuters.

Potrivit Chainalysis, adresele ilicite deţin deja criptomonede în valoare de peste 10 miliarde de dolari, majoritatea fiind deţinute de portofele asociate cu furtul cripto.

Adresele ilicite sunt definite ca portofele legate de activităţi criminale, cum ar fi ransomware, scheme Ponzi şi escrocherii.

Ponderea activităţilor ilicite din volumul total al tranzacţiilor cripto a rămas scăzută, la doar 0,15% în 2021.

Volumul total al tranzacţiilor a urcat la 15.800 mii de miliarde de dolari anul trecut, fiind mai mari cu peste 550% faţă de nivelul din 2020.

Chainalysis a arătat că ponderea de 0,15% ar putea creşte în continuare, firma identificând mai multe adrese legate de tranzacţii ilegale pe care le încorporează în volumul total.

Raportul realizat de Chainalysis afirmă că 0,34% din tranzacţiile cripto din 2020 au fost asociate cu activităţi ilegale, iar ponderea a urcat la 0,62%.

”Folosirea ilegală a criptomonedelor creează impedimente uriaşe pentru adoptarea acestora, creşte probabilitatea impunerii de restricţii de către guverne şi, cel mai rău, victimizează oameni nevinovaţi din întreaga lume”, a spus Chainalysis.

Totuşi, tendinţa de bază sugerează că, cu excepţia anului 2019 – un an extrem de anormal pentru criminalitatea cripto, în mare parte din cauza schemei de mai multe miliarde de dolari PlusToken Ponzi – criminalitatea a devenit o mică parte a lumii criptomonedelor.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. la o moneda care nu stii proprietarul , de unde are banii, ce face cu ei, unde se duc, cum poate sa faca cineva un astfel de raport?

  2. Crypto = jocuri de noroc masluite de la inceput.