G4Media.ro

Acţiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei cu Bulgaria,…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Acţiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei cu Bulgaria, anunțate de Asociaţia Producătorilor de Cereale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că vineri Asociaţia Producătorilor de Cereale a anunţat acţiuni de protest în zona punctelor de trecere a frontierei Ruse (corespondent PTF Giurgiu) şi Kardam (corespondent PTF Negru Vodă), inclusiv prin blocarea cu tehnică agricolă a accesului auto, precum şi a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale sau europene adiacente/aferente, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, cetăţenilor români li se recomandă să urmărească situaţia din zonele respective iar conducătorilor auto să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada desfăşurării acţiunilor de protest este posibil ca, pentru perioade de timp limitate, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, precum şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora.

În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare. Astfel, li se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare, iar firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, inclusiv prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.lima.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Republica Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...