G4Media.ro

Accesul la Cetatea Deva se va face doar pe jos, până la…

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Accesul la Cetatea Deva se va face doar pe jos, până la sfârșitul lunii august / Telecabina veche a fost oprită în noiembrie 2021, pentru a fi înlocuită cu o alta nouă / Investiție de 16 milioane de lei

Turiștii care vizitează, vara aceasta, Cetatea Deva vor urca în continuare pe jos până la obiectivul turistic, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Telecabina veche de la Cetatea Deva a fost oprită în noiembrie 2021 pentru a fi înlocuită cu o alta nouă.

Este vorba despre un program de investiții în valoare de aproape 16 milioane de lei. Investiția cuprinde, pe lângă înlocuirea vechi telecabine, și modernizarea instalației de transport înclinat de pe Dealul Cetății, a sistemelor de comandă și de siguranță funcțională a acestora, precum și reabilitarea celor două stații între care circulă telecabina.

”Lucrările sunt aproape de final”, spune primarul municipiului Deva, Florin Oancea. Acesta precizează că noua telecabină de pe Dealul Cetății are o capacitate dublă față de vechiul echipament, de 30 de locuri. În plus, se va dubla viteza de rulare, astfel că vor putea fi transportați mai mulți turiști.

În anul 2019, Cetatea Deva a fost vizitată de aproape 177.000 de turiști care au folosit telecabina.

Deocamdată, accesul turiștilor pe Cetatea Deva se face doar pe jos, pe trei trasee cu grade de dificultate diferite: ușor și mediu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...