G4Media.ro

A murit actorul Cornel Ciupercescu

Foto: Oana Monica Nae / Teatrul Evreiesc de Stat

A murit actorul Cornel Ciupercescu

Teatrul Evreiesc de Stat anunţă duminică moartea actorului Cornel Ciupercescu. Înmormântarea va avea loc marţi, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu, potrivit News.ro.

”Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoţia 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploieşti – Rică Venturiano în O NOAPTE FURTUNOASĂ (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în AVARUL (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MACBETH (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar şi la Teatrul de Stat Târgu Mureş – Boze în PĂDUREA ÎMPIETRITĂ (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în UN INDIVID SUSPECT (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus)”, afirmă Teatrul pe Facebook.

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în NATHAN ÎNŢELEPTUL, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonţa, Gaston Schmaltz, în POVESTEA UNEI BĂNCI PARTICULARE, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în GOLEM, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în ELOGIUL NEBUNIEI, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar. Cornel Ciupercescu a avut şi o carieră cinematografică de excepţie, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în LA RĂSCRUCEA MARILOR FURTUNI, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în CASTELUL DIN CARPAŢI, regia Stere Gulea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. condoleante

  2. vai s-a dus si asta! a colaborat cu numerosi regizori! printre care si mircea moldovan! de asemenea a jucat si cu multi actori cunoscuti printre care vlad radescu cornel coman florin zamfirescu silviu stanculescu paul fister toma caragiu mircea diaconu etc! in ce filme a jucat cornel ciupercescu! i-a sa vedem asa! 1973 conspiratia! 1974 capcana! 1974 un august in flacari! 1975 actorul si salbaticii! 1979 intre oglinzi paralele! 1980 la rascrucea marilor furtuni! 1980 muntii in flacari! 1980 1848! 1981 destinatia mahmudia! 1981 castelul din carpati! 1983 misterele bucurestilor! 1993 cel mai iubit dintre pamanteni! 1994 oglinda! 1997 femeia in rosu! 1998 trenul vietii! 2002 amen.! 2002 accords et a cris! 2003 une place parmi les vivants! 2004 totul pentru copiii mei! 2005 le domaine perdu! 2011 tatal fantoma! 2011 nasa! cam asta este filmografia lui! iar dupa anul 2011! a avut roluri doar in seriale! a aparut in lectii de viata! ultima data! jucand roluri mai mici! dar el nu a pus niciodata banul pe primul loc! stiu ca multi o sa zica spuna! da cine e asta! nu am auzit de el! dar sa stiti ca a fost un actor bun si asta! juca rolurile binisor! da la prima vedere nu a fost el asa mare actor! ca altii! dar juca bine rolurile! dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace! prea multi s-au dus anul asta! valeria seciu sanda toma alexandru arsinel de exemplu! de la noi! pacat! ramanem in curul gol si in boanda! doar cu filmele lor ramanem! prin asta dovedim ca ei mai exista! doar in sufletul nostru! cei care vin din urma! nu se compara cu astia! astia au invatat meserie! chiar aimee iacobescu saraca spunea! erai actor sau actrita de dimineata cand te scoli trezesti din pat! si pana seara cand te bagi culci in pat! asta-i viata! noi asteptam 100 sau chiar 1000 de ani! sa mai vina un dem radulescu! jean constantin! puiu calinescu! nicu constantin! mircea albulescu! ion besoiu! amza pellea! etc! dar numai vin altii! cu astia ramanem pe viata!