G4Media.ro

A început amenajarea străzii Diasporei în Oradea, pentru românii dispuşi să se…

Sursa foto: Bihoreanul

A început amenajarea străzii Diasporei în Oradea, pentru românii dispuşi să se repatrieze / Se concesionează câte un teren de 500 mp, la un preț ce pornește de la 25,5 lei/mp pe an

Primăria Oradea a început la finalul săptămânii trecute lucrările de amenajare a străzii Diasporei, informează Bihoreanul.

Constructorii au la dispoziţie trei luni pentru amenajarea infrastructurii şi asfaltarea noii străzi.

„Executantul lucrărilor şi-a adus materialele şi utilajele în teren şi, în momentul de faţă, a început săpăturile pentru amenajarea reţelelor de canalizare care vor fi la cea mai mare adâncime”, a declarat şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Strada Diasporei a fost înfiinţată la propunerea fostului primar Ilie Bolojan. Aici urmează să fie puse la dispoziţia românilor care doresc să se repatrieze din străinătate în Oradea zece loturi de casă de circa 500 metri pătraţi.

„Parcelarea amplasamentului a fost făcută, acum se realizează utilităţile, iar ulterior locurile de casă vor fi scoase la licitaţie”, a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Cel mai probabil procedura de selecţie va avea loc în toamna acestui an, după amenajarea străzii.

Potrivit unei Hotărâri de Consiliu Local adoptată în primăvara anului 2022, în primă fază cele zece amplasamente vor fi scoase la licitaţie doar în vederea concesionării. Tarifele pornesc de la 25,5 lei/mp pe an şi vor fi actualizate cu rata inflaţiei.

Repatriaţii vor putea cumpăra terenul aferent locuinţei doar după doi ani de la construirea şi notarea ei în CF la un preţ care va fi stabilit de evaluator la acea dată.

Totuşi, noii proprietari nu vor putea vinde locuinţa decât după cinci ani de la notarea ei în CF.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu va faceti iluzii ,nu vine nimeni intr-o tara in care nu ai viitor si care musteste de mafie .

  2. LOL aia e vreo 3000 euro pe an, practic chiria. dupa care cand e gata casa si nu mai poti refuza, vine in 2 ani evaluatorul si tranteste un pret fain ca sa il cumperi. Pare tzeapa.

    • Nu pare deloc, ci este o țeapă în toată regula. Cînd n-ai să-ți poți muta casa ca melcul, plătești terenul cît nu face…

  3. Ce glumă bună.