G4Media.ro

A fost redeschis șantierul de restaurare a fortificaţiei dacice de la cetatea…

Sursa foto: Facebook / Administratia Sarmizegetusa Regia

A fost redeschis șantierul de restaurare a fortificaţiei dacice de la cetatea Sarmizegetusa Regia / Investiție de 2 milioane de euro / Se face un nou traseu de vizitare, se digitalizează monumentul și se ridică un nou adăpost pentru vizitatori

Şantierul de restaurare a fortificaţiei dacice de la cetatea Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, a fost redeschis, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Proiectul, derulat de Consiliul Județean Hunedoara, are o valoare de peste 2 milioane de euro, iar contribuţia asumată de administraţia judeţeană, sub formă de cofinanţare, se ridică la aproape un milion de euro.

“Odată cu venirea primăverii, s-a redeschis şantierul de restaurare a incintei fortificate de la cetatea dacică, monument UNESCO, Sarmizegetusa Regia, în Munţii Orăştiei. Proiectul derulat de Consiliul Judeţean Hunedoara este finanţat din fonduri norvegiene prin Programul RO-CULTURA gestionat de Ministerul Culturii şi are o valoare de peste 2 milioane euro. Aproape un milion de euro reprezintă cofinanţarea asumată de CJ Hunedoara”, precizează administrația județeană.

Se are în vedere restaurarea monumentului cetății și refacerea infrastructurii de vizitare prin introducerea unui traseu nou, semnalistică, amenajarea unui lapidariu şi a unui adăpost pentru vizitatori. În plus, se urmărește digitalizarea monumentului UNESCO, pentru ca utilizatorul să aibă acces la imagini ce reconstituie diverse locaţii din cetate din perioada daco-romană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează