G4Media.ro

Apel public lansat de organizațiile LGBTI din România ca toți candidații la…

Sursa foto: Unsplash / Norbu GYACHUNG

Apel public lansat de organizațiile LGBTI din România ca toți candidații la europarlamentare să semneze angajamentul propus de ILGA-Europe

Un număr de 21 de organizații și grupuri LGBTI din România lansează un apel public către toți politicienii care candidează la alegerile europarlamentare din 9 iunie să semneze angajamentul propus de ILGA-Europe, cea mai mare federație paneuropeană LGBTI, care reunește peste 700 de asociații din Europa și Asia Centrală.

„Acest angajament reprezintă o promisiune fermă de a susține și promova drepturile persoanelor LGBTI din România, Uniunea Europeană și restul lumii”, se precizează în comunicatul transmis de Asociația MozaiQ LGBT.

Conform Hărţii Rainbow, publicată de ILGA-Europe, România se află pe locul 26 din 27 de ţări ale Uniunii Europene la capitolul respectarea vieţii persoanelor LGBTI. Comunitatea LGBTI din România are nevoie de protecţie din partea statului, echitabilitate şi egalitate de drepturi, printre care subliniem în special dreptul de a avea o familie recunoscută legal.

„Semnarea acestui angajament demonstrează o asumare pentru egalitate şi respectarea drepturilor omului. Este timpul ca România să arate că susţine diversitatea şi că este hotărâtă să lupte împotriva discriminării de orice fel”, transmit

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. De ce vreți voi mai multe drepturi decât toți oamenii normali? Egalitatea între femei și bărbați este un lucru normal, dar voi vreți cu mult mai multe drepturi….ce ziceți de un control la psiholog?

    • Poti sa ne zici ce drepturi EXTRA cer astia? Din cate am observat cer drepturile pe care le primesc altii si ce li se refuza lor. Hai…dai-mi UN SINGUR exemplu de drept in plus fata de altii

    • Despre ce vorbești? Ce drepturi mai multe? Hai să facem un exercițiu de logică elementară: când vrei mai mult, se presupune că deja beneficiezi de ceva. Or spune-mi un drept de care beneficiază orice homosexual în România. Dacă-mi răspunzi că dreptul de a nu fi condamnat la închisoare (sau mai grav), ai ratat-o din start. În rest, chiar nu mai ai alternative. Nu știu ce studii ai, dar poți consulta chiar tu un psiholog pentru a afla că nu este calificat pentru a reconfigura trasee – fie ele și în ce privește atracția față de o persoană de același sex. Credeam că s-au mai diluat percepțiile despre aberațiile inventate de comuniști și legionari, dar iată că nu e cazul. Și ca să închei și cu un răspuns concludent, a putea fi vizitat de către partener(ă) într-un spital, a avea acel/acea partener(ă) drept de moștenire, a putea beneficia de un credit la o bancă alături de partener(ă) sunt chestii banale, care nu te afectează nici pe tine, nici pe stat, nici pe BOR, pe nimeni. Și totuși există fel și fel de inși care vă înșiră fel și fel de povești de pe urma cărora înțelegeți că sunteți victime și ăia asupra cărora ajung toate blestemele deși sunt la rândul lor contribuabili, chiar dacă n-au nici un drept, agresori.

  2. Bai,astia vor sa.se casatoreasca si ultra conservatorii nu cor sa ii lase. Dar lasati-i frate sa experimenteze si eu „beneficiile” casatoriei. In doi-trei ani o da ceara ei interzicerea casatoriei intre persoane de acelasi sex .
    Cat priveste adoptia… Daca doi crestini get beget fac un copil pe care il abandoneaza( in bunul mers crestin) ,lasati frate un cuplu gay,care are capacitatea financiara si afectiva sa adopte acel candidat pentru inchisoare pe viata….

    • Orice copil crescut de un cuplu l3g3b3t3 va fi spalat pe creier si ca adult sigur nu va ajunge normal.
      Orice copil abandonat trebuie adoptat doar de un alt cuplu traditional, nu neaparat crestin, dar sa fie barbat si femeie.

    • „Fabexdd”, e stupefiantă ușurința cu care te pronunți asupra unor lucruri pe care nu le cunoști și nu le înțelegi. Într-o țară în care abuzurile în ghici ce – numeroase familii tradiționale – sunt la ordinea zilei, vii și porți grija unora care sunt stigmatizați și interziși pentru simplul fapt că există. Că tot scriai despre spălarea pe creier, te văd mai degrabă pe tine o victimă a acestui demers al mișcărilor conservatoare/suveraniste. Fiecare societate, minoritate, grupare, spune-i cum vrei, are și uscăturile sale. Nu e în regulă să spui că orice om care are o orientare sexuală diferită de a ta reprezintă răul suprem, va distruge vieți. Sigur, pot fi unii care fac ceea ce zici tu. Așa cum sunt și heterosexuali care își abuzează, radicalizează sau chiar vând copiii. Haide totuși să nu generalizăm și să concluzionăm că acestea sunt situații general valabile, indiferent de tabără.

  3. Homofobia e cel mai bun instrument electoral: nu necesită planuri, investiții, dezbateri, dar are impact. Și încă ce impact! Dacă întrebi 100 de români, 90 dintre ei îți vor răspunde că preferă să n-aibă apă, gaz, asfalt, job, dar să știe că orice homosexual trebuie interzis, chiar pedepsit pentru că există. Simion și gașca sunt zilele acestea în campanie prin Moldova și discursul lor se concentrează doar pe atacuri la adresa LGBT. Nu mă miră. Soluții n-au. Ciucă de luni bune se erijează în mare apărător al familiei tradiționale, iar PNL-ul colcăie de homofobi, i-ar invidia și unii din AUR. PSD e mai discret la nivelul liderilor fiindcă face parte din S&D, dar dacă te uiți la ce declarații au ăștia de prin județe sau la reacțiile unor deputați și senatori, rămâi blocat. USR tace, consider că subiectul nu mai e relevant pentru ei, mai ales într-o alianță cu Orban și Tomac, dar vor să-și mai păstreze din electoratul cu valori liberale. Poate lucrurile nu ar fi stat așa dacă marea majoritate a presei, BOR și alte culte religioase, cât și diverse ONG-uri radical conservatoare n-ar fi mințit și speriat populația în ultimii 8 ani cu tot felul de povești lipsite de sens, dovezi, argumente, dar ușor de pătruns conștiința unor oameni superficiali și temători, care fie n-au dorit, fie n-au putut trece proba unor exerciții de logică elementară – și avem în unele comentarii de mai sus dovezi palpabile în acest sens.