G4Media.ro

Încă un român a anunțat autoritățile că se află în Noua Caledonie…

Sursa foto: . Inquam Photos / George Calin

Încă un român a anunțat autoritățile că se află în Noua Caledonie / Ministerul Afacerilor Externe are în atenție un număr total de patru cetățeni români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, luni, că, la acest moment, are în atenție situaţia unui număr total de patru cetățeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra și Consulatului General al României la Paris pentru a-și semnala prezența în teritoriul francez de peste mări.

Reprezentanții Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, menţin în permanenţă legătura cu cei patru cetăţeni români, asigurându-i de faptul că au întreprins și întreprind în continuare demersurile necesare în vederea acordării de asistență și protecție consulară, inclusiv prin solicitarea de sprijin autorităților franceze competente. În dialogul cu reprezentanții consulatului, cetățenii români au menționat că au o stare bună de sănătate și se află în continuare în locațiile comunicate la momentul semnalării prezenței în Noua Caledonie.

MAE precizează că reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri și pe lângă Înaltul Comisariat al Republicii din Noua Caledonie, pentru obținerea unor informații suplimentare de actualitate, reprezentanții din Noua Caledonie menționând că situația de pe plan local se ameliorează, însă procedura restabilirii ordinii este de durată. Totodată, Consulatul General al României la Paris a semnalat Înaltului Comisariat al Republicii din Noua Caledonie prezența celor patru cetățeni români pe spațiu și a datelor acestora de contact (localizare și numere de telefon).

Consulatul General al României la Paris, inclusiv prin Birourile Atașatului de Afaceri Interne și al Atașatului Apărării din cadrul Ambasadei României la Paris, precum și Ambasada României la Canberra continuă cooperarea cu autoritățile competente și cu partenerii internaționali pentru coordonare și acordarea de sprijin cetăţenilor români, în funcție de evoluțiile înregistrate pe plan local.

MAE menționează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +33680713729.

MAE reamintește că a emis o atenționare de călătorie (https://www.mae.ro/node/64696) în contextul decretării, de către președintele Republicii Franceze, a stării de urgență în teritoriul francez de peste mări, pentru a face față încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spațiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...